Rada (ČSSD): Praha řeší ekonomický systém - to zase bude katastrofa

21.11.2013 10:07

Některé věci na MHMP jsou až nepochopitelné. Nejdřív Praha donutila všechny MČ, aby dělaly ekonomiku v systému od Gordicu. Stalo se - a Praha přechází na...

Rada (ČSSD): Praha řeší ekonomický systém - to zase bude katastrofa
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled přes Vršovice na Pražský hrad

Rada Hlavního města Prahy včera schválila, že vypíše otevřené výběrové řízení na ekonomický informační systém pro celé město. Materiál je plný prázdných deklarací o jakési úspornosti a blabla-transparentnosti. Všechno by asi bylo hezké, kdyby to Praha neudělala v době, kdy postupně všechny městské části a organizace opustily svá řešení a přešly na jednotný ekonomický systém JES - včetně dostatečně hloupé Prahy 1, která opustila svoje do té doby docela funkční řešení teprve nedávno a vyhověla nátlaku magistrátu "aby všichni používali jednotné řešení".

Magistrát zpracovává - již poměrně dlouho - celoměstskou koncepci informatiky, v níž se ovšem v celoměstsky významných aktivitách chystaný "přechod" na zcela nové řešení ekonomického systému jaksi neobjevuje. Na základě čeho se tedy na včerejší RHMP projednala potřeba změny řešení je vlastně dosti nejasné, protože tomuto "hurákroku" nepředcházela žádná komplexní analýza jak stávajícího řešení, tak požadavků na řešení nové.

Je na jedné straně pravdou, že RHMP nějak jednat musela, neboť zastupitelstvo neschválilo pokračování smlouvy na současný ekonomický systém, která končí s koncem roku. Ovšem to, že se to řeší v půlce listopadu, je nepochopitelné. Snaha to "zase nějak zalepit" nebo narychlo přecházet s koncem roku na zcela nové řešení (upřímně si můžeme rovnou říci, že snahou je implementace SAPu) je vražedná. Jen to prohlubuje nekompetentnost k jakémukoliv řešení čehokoliv v informatice. Trochu se zapomíná na to, že oblast ICT se musí řešit opravdu koncepčně a pořádně.

Uvidíme tedy, jak a jestli vůbec bude více než tisícovka organizací v příštím roce účtovat a provádět ekonomické agendy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Michal Rada - profil

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…