Šarapatka (Úsvit): Vítězství Merkelové na nás bude mít velký vliv

24.09.2013 18:22

Volby v Německu vyhrála Angela Merkelová s vládní unií CDU/CSU. Sice jde o pro stranu nejlepší výsledek za posledních 20 let, ale s 41,5 % hlasů nemá absolutní většinu ve Spolkovém sněmu. A těžko se jí bude utvářet koalice.

Šarapatka (Úsvit): Vítězství Merkelové na nás bude mít velký vliv
Foto: Úsvit přímé demokracie
Popisek: Ing. Mgr. Milan Šarapatka PhD.

Paradoxně kvůli "přílišnému posílení" ztratila koaliční potenciál, neboť druhá nejsilnější strana SPD se zdráhá utvořit s Merkelovou povolební koalici. Může se tak teoreticky stát, že se jí koalici nepodaří sestavit a že se sestavování koalice ujme SPD a pokusí se koalici sestavit spolu s Marxisty a Zelenými. Nezdá se to ale pravděpodobné, a tak je ve hře i varianta, že Německo bude muset volby opakovat. 

Co se dá od Merkelové dále očekávat? I když se na první pohled nic nezměnilo, volby budou mít zásadní vliv. Merkelová je totiž proevropská a její případné směřování k federalizaci Evropské unie by nás zásadně ovlivnilo. Proto si nyní nemůžeme dovolit stát stranou.

Na závěr bych si v nadsázce dovolil menší bonmot. Víte, jaký je rozdíl mezi Angelou Merkelovou a Miroslavou Němcovou? 35 procent.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Úsvit přímé demokracie

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Výrobky bez kazítek a s možností opravy

12:12 Kolaja (Piráti): Výrobky bez kazítek a s možností opravy

Udržitelnější výrobky, které bude možné po rozbití opravit, a až doslouží, dočkají se recyklace. To …