Středočeský kraj: Hornické muzeum v Příbrami přivítá stotisícího návštěvníka

04.12.2013 17:51

Hornické muzeum v Příbrami přivítá v úterý 10. prosince 2013 stotisícího návštěvníka v letošní sezóně.

Středočeský kraj: Hornické muzeum v Příbrami přivítá stotisícího návštěvníka
Foto: Redakce
Popisek: Josef Řihák (ČSSD)

Na tento den jsou na prohlídku areálu dolu Anna v Příbrami – Březových Horách objednáni děti z mateřské školy z Malé Hraštice na Novoknínsku a žáci ze Základní školy z Prahy – Barrandova. Jedno z nich se tak stane jubilejním návštěvníkem muzea.

Vysokým počtem návštěvnosti se příbramské muzeum pyšní už od roku 2007 a stále drží tuto laťku. Národní informační a poradenské středisko pro kulturu ho zařadilo mezi 10 nejnavštěvovanějších muzeí v České republice.

Hornické muzeum si svůj zájem udržuje zejména obnovou expozic. „Každou sezónu nabízí veřejnosti něco nového, navíc se zde často konají různé akce,“ pochválil vedení středočeské příspěvkové organizace hejtman Josef Řihák. Návštěvníky láká adrenalinová turistika, kterou muzeum nabízí. Mezi nejoblíbenější expozice patří prohlídka tajuplného historického podzemí březohorských stříbrorudných dolů, jízda hornickým vláčkem a ukázky starých zvykoslovných činností našich předků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-stredocesky.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

7:17 Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nové ekonomické legislativě Evropské unie