Talaš (Úsvit): Nižší daně a více pracovních míst

07.01.2014 5:28

Glosa MUDr. Pavla Talaše, kandidáta do Senátu.

Talaš (Úsvit): Nižší daně a více pracovních míst
Foto: Daniela Černá
Popisek: Pavel Talaš

Obecně se tvrdí, že pravicové strany jsou rozpočtově odpovědnější. U nás to ale není pravda. Levice i pravice se u nás chovají skoro stejně. Vezměte si třeba ekonomického "génia" pravice Kalouska. Na ministerstvu seděl skoro 7 let, a co dobrého udělal? Za posledních 6 let se u nás 4x zvyšovalo DPH - z toho třikrát to udělal Kalousek osobně. Dostává státní kasa více? V roce 2011 se plánovalo, že se díky zvýšení DPH na daních vybere o 21 miliard navíc. Ve skutečnosti, když se to spočítalo, se výběr zvýšil jen o necelé 3 miliardy a navíc se lidem velmi přitížilo.

Kalousek s pompou zaváděl superhrubou mzdu, aby jí o pár let později naopak rušil. O tom, že tu máme příliš vysokou spotřební daň z nafty, vyšší než v Rakousku, víme všichni, a že to způsobilo ztrátu v našem rozpočtu až 10 miliard korun je veřejným tajemstvím. Ekonomický expert ČSSD Mládek zase tvrdí o živnostnících, že jsou paraziti a že se je musí pořádně zdanit. Napálit odvody chce také českým firmám a lidem.

Náš postoj je jednoduchý - za prvé, prosazujeme snížení DPH a tím zvýšíme spotřebu, nastartujeme ekonomiku, ulevíme tím všem lidem, včetně seniorů jelikož zlevníme zboží, i firmám, aby na základě vyšší spotřeby občanů více zaměstnávaly. Zvyšování daní se ukázalo jako nesmyslné a nic víc se na nich nevybralo, jelikož lidé již nemají tolik peněz. Chceme snížit nejen DPH, ale například také spotřební daň z nafty o 2 Kč. Cílem je postupně snižovat daňovou zátěž, čímž ulevíme všem občanům včetně seniorů a mladých rodin s dětmi. A hlavně už nebudeme nikomu daně zvyšovat - ani zaměstnancům, ani živnostníků a ani firmám. Nechcete-li opět zažívat daňová tornáda, nechcete-li být zase zkušebními králíky ekonomických amatérů a nadávat každý rok na zvyšování daní, prosím podpořte nás.

Poslanci hnutí Úsvitu přímé demokracie předložili do Sněmovny již dva zákony o DPH (platba DPH až po proplacení faktury a zrušení institutu nespolehlivého plátce), které mají ulehčit živnostníkům a firmám tak, aby mohli zaměstnat více lidí. Dostatek práce je základ stabilního státu. Další návrhy, které ulehčí českým občanům a zároveň nastartují ekonomiku, právě připravujeme.

MUDr.Pavel Talaš - kandidát hnutí Úsvit s podporou hnutí ANO do Senátu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Úsvit přímé demokracie

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…