Úřad vlády zveřejňuje platy vedoucích pracovníků

02.08.2013 15:32

Úřad vlády ČR se rozhodl v rámci otevřenosti a na základě četných dotazů od veřejnosti zveřejnit údaje o platech a odměnách vedoucích pracovníků za období let 2010 – 2012. Údaje jsou obdobně jako u některých ministerstev uváděny podle jednotlivých funkcí.

Úřad vlády zveřejňuje platy vedoucích pracovníků
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Rusnok

„Chceme tímto postupem transparentně ukázat, jak bylo nakládáno s veřejnými prostředky. Vrcholní státní zaměstnanci musejí počítat s tím, že jejich plat podléhá zvýšené kontrole a není možné donekonečna tajit, jakou mzdu za svou práci dostávají. Věřím, že se tak Úřad vlády tímto krokem stává otevřenějším a transparentnějším,“ vysvětluje rozhodnutí odtajnit platové poměry vedoucí Úřadu vlády Radek Augustin.

Zveřejnění platů vedoucích pracovníků Úřadu vlády je v souladu s ochranou osobních údajů a zároveň odpovídá metodickému doporučení Ministerstva vnitra ČR, které reflektovalo rozhodnutí Nejvyššího správního soudu týkající se zveřejňování mezd ve veřejném sektoru.

Údaje o funkcích, platech a odměnách jsou nyní přístupné široké veřejnosti. Tabulky obsahují údaje o vedoucím úřadu vlády, náměstcích místopředsedkyně vlády, náměstcích ministra, náměstcích vedoucího úřadu vlády, vládních zmocněncích, státních tajemnících a vrchních ředitelích sekcí úřadu vlády.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vlada.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

7:02 Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům Filipa Turka (Motoristé sobě).