Babiš představil své koně. Nebudou prý spásat erár

03.08.2013 15:08

Hnutí Andreje Babiše Ano 2011 v pátek představilo své nové posily. Spolu s nimi, coby lídry kandidátek, se miliardář chystá na volby do Poslanecké sněmovny.

Babiš představil své koně. Nebudou prý spásat erár
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Andrej Babiš

Jde například o herce a diplomata Martina Stropnického, bývalého rektora Masarykovy univerzity Jiřího Zlatušku a novináře Martina Komárka. Tato trojice se stane lídry kandidátek hnutí Ano 2011 a objeví se jako hlavní tváře na billboardech. Komárek se objevuje podél cest už nyní, 700 billboardů je ale podle šéfa kampaně Petra Topinky předehra.

Jak trojice v pátek přiznala, nejprve museli překonat nedůvěru k miliardáři a majiteli Agrofertu, než na jeho nabídku kývli. „Na to, kolik vydělal peněz, je překvapivě skromný a slušný,“ popisuje Komárek, jak ho nakonec Andrej Babiš přesvědčil svou osobností.

„Na schůzku s ním jsem šel s nedůvěrou, ale pak jsem zjistil, že za stolem sedí normální člověk,“ dodává i Stropnický. Pro něj bylo první zásadní otázkou to, jak Babiš hodlá své hnutí financovat. Přesvědčilo ho, že se sponzorováním prý nemá žádný problém, neboť díky svému majetku je nezávislý. „Zásadní pro mě bylo, že se v budoucnosti nebudeme muset scházet s developery a slibovat jim pozemky,“ říká Stropnický.

Zlatuška pak odmítl srovnání s Vítem Bártou a jeho Věcmi veřejnými. I jeho prý přesvědčila „osobní zkušenost s Babišem“, během níž nenabyl pocitu, že by se majitel Agrofertu „stavěl do pozice vnitřního diktátora“.

Přítomna byla i místopředsedkyně hnutí Věra Jourová. Ta kdysi působila jako náměstkyně ministra pro místní rozvoj, byla ale křivě obviněna za přijetí úplatku. „Mám citlivý nos na politická svinstva a nemám pocit, že jsme další partičkou, která bude spásat erár,“ pochvalovala Ano 2011.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…