Další volební překvapení. S Bobošíkovou bude kandidovat i sportovní expert Baumruk

13.09.2013 18:50

Bývalý sportovní redaktor a někdejší předseda Rady České televize Jiří Baumruk bude kandidovat za volební blok Jany Bobošíkové Hlavu vzhůru, a to v Plzeňském kraji. Dokonce bude lídrem kandidátky. Baumruk informaci potvrdil ParlamentnímListům.cz.

Další volební překvapení. S Bobošíkovou bude kandidovat i sportovní expert Baumruk
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Jiří Baumruk

Za volební blok Hlavu vzhůru, v jehož čele stojí bývalá europoslankyně Jana Bobošíková, budou kandidovat i členové hnutí Pro sport a zdraví. Dnes to oznámili zástupci Hlavu vzhůru. Hnutí Pro sport a zdraví přitom založil exministr školství Josef Dobeš, po neshodách s dalšími členy vedení ale na funkci předsedy rezignoval.

Jména zástupců Pro sport a zdraví chce hnutí Bobošíkové představit v sobotu. ParlamentníListy.cz ale již nyní získaly informaci, že jako lídr bude v Plzeňském kraji kandidovat někdejší předseda Rady České televize a sportovní expert Jiří Baumruk.

„Hnutí pro sport a zdraví se včera dohodlo na spolupráci s blokem Hlavu vzhůru a mě shodou okolností kromě sportovců oslovila i paní místopředsedkyně Suverenity Jana Volfová, s níž se znám z basketu, a i Jana Bobošíková, s níž se znám zase z České televize. Budu za ten blok kandidovat na prvním místě v Plzeňském kraji,“ prozradil Baumruk ParlamentnímListům.cz.

Ing. Jana Bobošíková

  • Předsedkyně strany Suverenita
  • mimo zastupitelskou funkci

Vítěz může být jen jeden, ale všichni chtějí vyhrát

Kraj je podle Baumruka prý velmi sportovně úspěšný, a tak věří, že zde bude moci kromě jiného uplatnit i všechny své zkušenosti z oblasti sportu. "Takže voliči uslyší i jiné názory než jen od profesionálních politiků. Jak to dopadne, tak to uvidíme. Je to ale jako ve sportu, kdy všichni, co jdou na hřiště, chtějí vyhrát, ale to samozřejmě nemohou,“ poznamenal dále Baumruk.

Prý si Jany Bobošíkové vždy vážil. Že by ale s touto dámou měl totožné názory na politiku, tak nad tím se usmívá.

„To je jako s otisky prstů. Nejsou dva lidi na světě, kteří mají stejné otisky prstů, stejně tak nejsou na světě dva lidi, co mají úplně na vše stejný názor. Ale myslím si, že průnik nějakých názorů, které prezentuje tento blok a ve kterém jsou zastoupené nyní různé proudy, tak je dostatečně velký na to, abych přijal nabídku na tuto kandidaturu,“ odvětil na to.

Za hnutí Hlavu vzhůru kandiduje už několik bývalých poslanců ODS. Například ve Zlínském kraji bude lídrem exposlanec Tomáš Úlehla, který byl z ODS nedávno vyloučen, v Jihočeském kraji bude jedničkou exposlanec ODS Michal Doktor.

Klaus je také basketbalista, své poslední slovo neřekl

Právě někteří z těchto bývalých občanských demokratů nedávno po zakladateli ODS Václavu Klausovi chtěli, aby také kandidoval. Bývalý prezident to napřed sice nevyloučil, ale později uvedl, že v těchto volbách kandidovat nehodlá.

„Václav Klaus je shodou okolností také bývalý basketbalista jako já. Myslím si ale, že je jedna z největších postav novodobé české politiky. A určitě má do politiky i nadále co říci, určitě ještě neřekl poslední slovo a určitě ví, co dělá. Já si pana exprezidenta vážím a spousta jeho názorů je mi blízkých,“ zmínil na adresu Klause Baumruk.

Hnutí Hlavu vzhůru sdružuje podle dřívějších informací zástupce 11 stran či hnutí a podle vyjádření svých zástupců má podporu právě zmiňovaného exprezidenta Klause. Blok ale minulý týden opustila politická strana Volba pro Kladno, podle níž se hnutí odklonilo od původních myšlenek, že se postaví za osobu bývalého prezidenta nebo půjde do voleb s jeho podporou.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Olga Böhmová

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…