Rozkol mezi komunisty. Jste zločinci, plivou jedni na druhé

22.01.2012 13:39

Ač by mezi laiky mohlo při prvotním seznámení s Komunistickou stranou Československa (KSČ) velmi snadno dojít k záměně s Komunistickou stranou Čech a Moravy (KSČM), pravdou je, že tyto dvě strany nemají kromě podobnosti v názvu téměř nic společného. Naopak. Navzájem proti sobě brojí a výjimkou není ani vzájemné házení špíny.

Rozkol mezi komunisty. Jste zločinci, plivou jedni na druhé
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Poslaneckého klubu KSČM Pavel Kováčik

Spor mezi oběma partajemi rozdmýchal o víkendu opět člen Ústředního výboru KSČ Vojtěch Mišičák. Ten na dotaz jednoho ze čtenářů ParlamentníchListů.cz, jak je možné, že v Parlamentu působí "zločinecká komunistická strana" uvedl: "Komunistická strana, co působí v Parlamentu, je zločinecká. Jejím největším zločinem je, že ve skutečnosti není komunistická."

Program: Jen kritika

Mezi členy parlamentní KSČM vzbudila jeho kritika vlnu nevole. "Tento názor nesdílím, můj názor na zločin je jiný, jde o trapný výkřik toho, kdo neumí oslovit společnost a má jen vztak, ale vztek není program," reagoval na slova mladého komunisty šéf KSČM Vojtěch Filip.

Ještě radikálnější byl člen poslaneckého klubu téže strany. "Postoje současné KSČ a jejích členů nekomentuji. Jeví se, že jejich jediným programem je kritika KSČM a jejích členů, zejména těch exponovaných. To je moc,  moc málo," řekl ParlamentnímListům.cz komunistický poslanec Miroslav Opálka.

Stejně razantně se vůči kritice vymezil i další poslanec KSČM, Josef Šenfeld. "Toho pána (kritizujícího Mišičáka, pozn. red.) neznám a vzkázal bych mu, že až v parlamentních volbách získá hlasy pro postup do Sněmovny, tak pak budu jeho slova brát vážně," řekl redakci.

To předseda poslaneckého klubu KSČM Pavel Kováčik na kritiku ze strany agilního mladého komunisty nahlíží tolerantněji. Názor na KSČ má ale radikální. "KSČ pouze nekriticky adoruje včerejšek a pomlouvá KSČM. Nepřekvapili mě, nicméně si myslím, že mají právo na názor," řekl ParlamentnímListům.cz Kováčik.

Komunisté nejsou komunisté?

Na dotaz, zda s tvrzením, že Komunistická strana Čech a Moravy vlastně není komunistická, souhlasí, odpověděl rafinovaně. "Autorita KSČM ve společnosti je dána tím, že se mimo jiné snaží řešit dnešní problémy lidí," doplnil šéf poslaneckého klubu komunistů.

Člen Komunistické strany Československa Vojtěch Mišičák měl v uplynulém týdnu konflikt ale nejen se členy KSČM, ale i z příslušníky opačného politického spektra.

Komunisto, vrahu, nadával pravičák

Válku s ním totiž vedl Radim Velička z Konzervativného občanského sdružení.  V diskuzních příspěvcích, kterými se častovali přes ParlamentníListy.cz neváhal používat ani termíny jako "zmrdské hovado", "vymytý komunistický mozek", nebo "vrah".

Komunikaci R. Veličky a V. Mišičáka najdete ZDE

Více o snahách pozastavit činnost KSČM ZDE

Mišičákovi přes veřejnou internetovou diskuzi na webu ParlamentníchListů.cz vzkázal mimo jiné  toto: "Takže nejsi zrůda, magor, ale hovado! Jsi před typ vraha....svině...takový který je zmrd.. ..." a podobné pikantnosti.

Proč že přistoupil k až tak vyhrocenéným vulgaritám? "Rétorika je vyhrocená, jelikož komunismus jako takový je ohrožením jakékoliv demokracie. Zde platí rčení "na hrubý pytel hrubá záplata," " vysvětlil redakci, proč že si za svými výroky stojí.

A jak se k jeho názorům a útokům na svou osobu staví jejich oběť? Kupodivu velmi rezervovaně. Či spíše rezignovaně.

Mladý komunista se kritikou baví

Z nevybíravých narážek na svou osobu nic nedělá. "Jsem na to zvyklý, spíš se tím bavím," řekl ParlamentnímListům.cz, které jej oslovily s dotazem, zda a jak se na invektivy Veličky dívá Vojtěch Mišičák. Ten se z titulu příslušenství ke KSČ hlásí k odkazu radikálních komunistů. Partaj totiž založil předlistopadový předseda pražského výboru komunistické strany Miroslav Štěpán.

"Už jsem vůči tomu imunní, tím, co pan Velička píše, aspoň ukazuje, jaké má pravice experty," řekl redakci Mišičák s tím, že i v Břeclavi, kde žije, si často vyslechne námitky vůči tomu, že je mladý radikální komunista.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jana Šulcová

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…