Premiérka Němcová, šéf sněmovny Paroubek. To prý zaslechl Škromach

19.01.2012 16:34

ODS a TOP 09 už prý mají Véček plné zuby. A tak kují plán, jak je z vlády vystrnadit, říká senátor za ČSSD Zdeněk Škromach. Zástupci vládních stran ale podobné spekulace odmítají. Jsou prý bláznivé.

Premiérka Němcová, šéf sněmovny Paroubek. To prý zaslechl Škromach
Foto: rep
Popisek: Zdeněk Škromach

Podle senátora a místopředsedy ČSSD Zdeňka Škromacha jsou Věci veřejné pro zbývající členy vládní koalice, tedy ODS a TOP 09, tak nepohodlné, že se jich chtějí zbavit. Již několik měsíců tak prý vymýšlí příslušnou strategii.

Véčka pryč. Místo nich jiní

"Mám indicie, že tato vláda padne, že se vypreferuje dvojkoaliční vláda ODS a TOPky s předsedkyní, paní Němcovou, a ta bude podporována skupinou poslanců a předsedou poslanců bude Jiří Paroubek. To jsem opravdu zaslechl, že bude vytvořena skupina poslanců, která nahradí Věci veřejné a podpoří vládní koalici," řekl Škromach v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz s tím, že se o podobném plánu v kuloárech hovoří již pár měsíců.

" Postup Jiřího Paroubka, který sbírá odpadlíky z různých politických stran, to jenom potvrzuje. Stačí 8 či 10 poslanců a je tu nový klub, který může VV nahradit. Souvisí to s kompromitačními materiály, nahrávkami, ty svědčí o tom, že je potřeba Bártu, Johna, ten taky hodně vadí a dělá problémy, eliminovat. Vytvoří se nová skupina poslanců, která podpoři menšinovou dvoukoaliční vládu," dodal místopředseda ČSSD.

Zástupci ODS a TOP 09 se ale jeho spekulacím smějí. "Nebudu komentovat nesmysly. S odpuštěním, tady každý brouk pytlík ventiluje tolik fám, že nevím, zda je komentovat," řekl ParlamentnímListům.cz v této souvislosti poslanec za TOP 09 Stanislav Polčák.

Bláznivé, míní Šťastný

Také člen ODS, poslanec Boris Šťastný, se podobným plánům diví. "Nic o tom nevím, nikdy jsem o tom neslyšel a přijde mi to jako totálně bláznivá teorie," řekl ParlamentnímListům.cz minulý týden Šťastný.

Vláda ODS, TOP 09 a VV se za rok a půl, co je u kormidla, potýkala už s řadou skandálů. Týkaly se zejména členů Věcí veřejných, ale i řady ministrů ODS, které je stály místo. Kvůli podivným vztahům s odsouzeným podnikatelem odstoupil také šéf kultury Jiří Besser zastupující TOPku. 

 

Véčka nemají koule. A vadí ODSce i TOPce

Vít Bárta, Radek John, ale i další členové VV prý lidem z ODS a TOPky velmi vadí.  Ti tak "jen využívají toho, že Véčka mají nízké preference a nezbývá jim jiná varianta, než být v této vládě. Když porovnáte poslední krize kolem církevních restitucí, tak zatímco na Slovensku zdejší strana dokázala nepodpořit vládu i za cenu vládní krize, a paní premiérka pak vládu položila a rozhodlo se o předčasných volbách, tak Véčka, lidově řečeno, tyhle koule nemají, aby vyvolala nějakou krizi, která by ukázala, že na svém programu přece jen něco mají," řekl Škromach.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jana Šulcová

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

14:30 To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

Členové ústavněprávního výboru Senátu dali zelenou petici 15 tisíc zemědělců. Ti chtějí zrušit Fialo…