Do mrtvol se nekope, řekl Zeman před lidmi na adresu Schwarzenberga. A perel bylo víc

13.01.2014 12:04

Prezident Miloš Zeman s manželkou zahájil třídenní návštěvu Karlovarského kraje. Prezident se tak po listopadovém úrazu a následné rekonvalescenci vrátil k běžnému programu, jeho návštěvy krajů budou dál pokračovat. Po soukromém setkání prezidentského a hejtmanského páru podle reportéra ParlamentníchListů.cz jako tradičně Miloš Zeman debatoval s krajskými zastupiteli.

Do mrtvol se nekope, řekl Zeman před lidmi na adresu Schwarzenberga. A perel bylo víc
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Anketa

Pokud jste sledovali Moravcův pořad se Zemanem... Choval se dle vás někdo neslušně?

84%
12%
hlasovalo: 8203 lidí

Při diskusi Zeman vyjádřil přání, aby úspěšní starostové a hejtmani z Parlamentu vytlačovali ty poslance, kteří v životě nic neřídili. Prezident rovněž při výčtu programu poznamenal, že vedle úspěšných obcí a podniků se podivuje, když jedna z obcí buduje akvapark, přestože nemá dostatečné množství vody.

Vedle regionálních témat ale zazněla i kritika bývalých vládních činitelů. Jednak si někteří zastupitelé stěžovali, že tehdejší Nečasova vláda nemluvila s hejtmany. „Otevřená diskuse je základem a mluvit by spolu měli i oponenti,“ řekl prezident.

Zmínka byla také o bývalém ministru zahraničí Karlu Schwarzenbergovi. Prezident totiž vyzdvihl německou vízovou politiku, z níž se prý máme co učit. „Nechci kritizovat bývalého ministra zahraničí, protože do mrtvol se nekope,“ rýpl si Miloš Zeman. Podle něho si český stát škodil i tím, když ve světě rušil ambasády a konzuláty. Stejně tak bychom mohli vydávat mnohem více víz, které by podle Zemanovy představy měli mít právo udělovat i honorární konzulové.

Miloš Zeman během pondělí navštíví legendární porcelánku Thun v Nové Roli, Jáchymov a navečer bude debatovat s občany v karlovarském hotelu Thermal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…