Kalousek prý bydlí v hotelu. Majetek přepsal na příbuzné

24.03.2012 23:27

Ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) se prý stal "bezdomovcem". A to poté, co se rozvedl s manželkou Radkou, jak informovaly jako první ParlamentníListy.cz. Z nemovitostí, které měl, mu nezůstalo nic. Tedy skoro nic. Podle dobře informovaného zdroje z ministrova okolí bydlí na hotelu, pere a žehlí mu hotelová služba. Kolik za něj platí, není jasné. Klasicky „domů“ se ale v současné době nemá kam po náročném pracovním dni vracet.

Kalousek prý bydlí v hotelu. Majetek přepsal na příbuzné
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09)

Miroslav Kalousek má přesto aspoň kousek místa, kam se v krizové situaci může vrtnout. I když dům v bechyňském Zářečí, stejně jako pozemky nechal napsat na syna a dceru, byt v Praze na Veleslavíně je na syna a manželku a další byt ve Strašnicích zase na děti, zbyla mu ještě třetina nemovitosti v milované Bechyni.

„Kalousek má jakousi část domku u svých příbuzných na Plechamru v Bechyni. Je to starý domek, který začali nedávno rekonstruovat uvnitř manželé Oliveriusovi, původně z Prahy.

"Bydlí tu nastálo, ale dlouho jsem je tu neviděla,“ přiznala sousedka z Michalské ulice, kde ministrovi patří jedna třetina domu i s pozemkem.

S prosíkem na radnici

Jde o příbuzné – v podstatě strýce a jeho ženu, u nichž má aspoň kousek majetku pro horší časy. Pomohl jim prý zařídit plynovou přípojku od města. Podle místních za ně orodoval na radnici a tak mu nechali třetinu domku podle místních přepsat.

„Pan Kalousek sem moc nejezdí. Občas jsem tu viděla jeho oktavii a jednou vládní limuzínu. Ale že by tu bydlel, nebo pobýval často, toho jsem si nevšimla,“ prozradila žena z protějšího domu.

Miroslav Kalousek se nechce k důvodům svého rozvodu ani majetkovému vypořádání vůbec vyjadřovat. Rozvod potvrdil, ale o podrobnostech řekl, že do těch nikomu nic není.

Důvod rozvodu?

Lidé z Bechyně mají různé názory na krach manželství. „Asi té své paní zahýbal. Vždyť ho načapali novináři a byl vyfocený, jak jde s kytkou k nějaké paní do domu,“ míní obyvatelka Bechyně, která bydlí v sousedním domu.

Muž, který prý Kalouska zná z dob, kdy chodil ještě do školy, si myslí, že za rozvodem bude něco jiného. „A nenapadlo vás, že to může být jen naoko. Že majetek nechal dětem a ženě a kdyby byl nějaký průšvih ve vládě, že mu nemají co vzít. Vždyť tuhle zemi přivedl on a ti jeho kamarádíčkové cugrunt. A bojí se, co kdyby byl nějaký převrat. Chodí dost vyděšený, k tomu je nemocný a vypadá dost špatně. Ani do hospody už tu nechodí,“ řekl ParlamentnímListům.cz pan Miroslav, bydlící nedaleko Kalouskova původního domu v Zářečí.

Před časem Miroslav Kalousek koupil v této lokalitě pozemky a i ty nechal podle výpisu z katastru nemovitostí napsat na syna i na dceru. Majetku se tedy zbavil. Co ho k tomu vedlo, není jasné. Kalousek je tajemný, jak hrad v Karpatech. V Bechyni žije i jeho matka Soňa. Vilku má ale psanou na sebe a na příbuznou. K rodinným ani majetkovým poměrům svého syna se nechce vůbec vyjadřovat.

„Nezlobte se, ale o tomhle se s nikým bavit nebudu. To jsou soukromé věci a do těch nikomu nic není,“ odvětila Soňa Kalousková.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kraus

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…