Rusnokovi lidé lanařili bývalé véčkaře. Dobeše přesvědčily peníze do sportu

03.08.2013 8:29

Nezařazení poslanci, někdejší členové VV Jaroslav Škárka, Kristýna Kočí a Josef Dobeš v pátek jednali s lidmi blízkými premiéru Jiřímu Rusnokovi o podpoře jeho vlády. O schůzce informuje server Novinky.cz. Všichni tři poslanci dosud váhali, po páteční schůzce se přikláněli spíše na stranu Rusnoka. Zcela jasno má jen Dobeš, který se rozhodl vyslovit vládě důvěru.

Rusnokovi lidé lanařili bývalé véčkaře. Dobeše přesvědčily peníze do sportu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Josef Dobeš

Obsahem jednání byly prý priority vlády, které jsou pro trojici nezařazených poslanců důležité při jejich rozhodování. Novinky.cz uvádějí, že všichni tři poslanci dosud váhali a po páteční schůzce se přikláněli spíše na stranu Rusnoka.

Zcela jasno má jen Dobeš, který se po zveřejnění programového prohlášení vlády rozhodl vyslovit jí důvěru. Přesvědčila ho prý podpora školství, sportu a investiční pobídky na oživení ekonomiky.

Kočí ani Škárka zcela přesvědčeni nebyli. Poslankyně podle svých slov chce porovnat priority vlády i témata, s nimiž přijde kandidátka bývalé trojkoalice na premiérku Miroslava Němcová (ODS). „Ještě jsem úplně priority Miroslavy Němcové neviděla a neznám je, a to je potom těžko hodnotitelné,“ dodala. Nicméně i varianta nepodpořit ani jednu z možností je podle ní stále ve hře.

Dobeš pokukuje po zemanovcích

Server Novinky.cz sleduje Josefa Dobeše, který si po odchodu z VV založil Hnutí pro sport a zdraví, se kterým se chce nadále v politice angažovat. A nyní prý nevylučuje ani budoucí spolupráci se zemanovci. „Bez ohledu na tuto schůzku sleduji SPOZ a ona zase sleduje priority Hnutí pro sport. Jsou tam velmi silné průsečíky, sport je pro obě strany stěžejní. Pokukujeme po sobě, ale zatím nevedeme žádná oficiální jednání,“ řekl Dobeš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…