Aš: Vlaky do Selbu vyjedou už za několik týdnů

22.10.2015 6:25

Tento týden hostila konferenční místnost muzea na Poštovním náměstí další a s největší pravděpodobností už poslední takto velkou poradu všech organizací, které se podílejí na projektu obnovy železničního spojení mezi Chebem a Hofem, přes Aš a Selb-Plößberg.

Aš: Vlaky do Selbu vyjedou už za několik týdnů
Foto: wikipedia
Popisek:

Mezi nejdůležitějšími informacemi, kde zde zazněly, bylo konstatování, že stavební úpravy na německém úseku železnice probíhají dle předpokladů. Už dříve stanovený termín 13. prosince, na kdy se plánuje zahájení provozu, by neměl být ohrožen. Dokončovány jsou mosty přes obchvat Erkerseuthu a Wildenau, upravována nástupiště nádraží v Selbu-Plößbergu, kde se demontovaly některé koleje a staví se zde parkoviště pro auta. Chystá se výroba propagačních materiálů s tipy na výlet a zajímavostmi z regionu a jízdní řády pro nové linky.

Stavební část českého úseku je již hotova, jako poslední bude montáž zabezpečovacího zařízení, která proběhne na obou stranách hranice zároveň. V současné době probíhají už jen některé úpravy prostředí kolem budovy hlavního nádraží v Aši. Na těch se částečně podílí, spolu s Českými drahami, kterým nádraží patří, také město Aš.

Podstatná část schůzky byla věnována přípravě dvou akcí. Tou první, která se uskuteční 7. prosince, bude návštěva ministrů dopravy ČR, SRN a Bavorska, kteří se, spolu s dalšími pozvanými hosty, zúčastní první jízdy na obnovené trati. Tato akce vyvrcholí tiskovou konferencí v Hofu.

Dne 13. prosince bude trať zprovozněna pro veřejnost.

Očekává se velký zájem cestujících, proto je snaha doplnit připravovaný jízdní řád o další vlaky. Bylo dohodnuto, že cena jízdného bude tento slavnostní den symbolická. Kromě vyjížďky vlakem chystají pořadatelé také kulturní program na nádražích v Aši a Selbu-Plößbergu a prezentaci organizací působících v cestovním ruchu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Koupaliště na Písečném ostrově je otevřené

22:28 Litoměřice: Koupaliště na Písečném ostrově je otevřené

S příchodem letního počasí otevřelo své brány letní koupaliště na Písečném ostrově v Litoměřicích. V…