Benešov: Lze požádat o registrační značku na nosič jízdních kol

18.03.2017 8:34

Vzhledem k blížící se cyklistické sezóně připomínáme, že je možné požádat o vydání registrační značky na nosič jízdních kol.

Benešov: Lze požádat o registrační značku na nosič jízdních kol
Foto: wikipedia
Popisek: Benešov

Tato registrační značka bude mít stejnou kombinaci znaků jako má vozidlo, na kterém bude nosič kol umístěn. V místě prolisů pro vylepení známek jsou vyobrazeny hvězdičky. Pro vydání registrační značky na nosič jízdních kol není zákonem stanovená žádná lhůta. Značky se objednávají u výrobce cestou Ministerstva dopravy a jejich dodání trvá dle našich zkušeností cca 10 dnů. Správní poplatek je 600,- Kč.

O registrační značku na nosič jízdních kol žádá vlastník nebo provozovatel silničního vozidla se souhlasem vlastníka. Žádost se podává u úřadu obce s rozšířenou působností dle trvalého pobytu nebo místa podnikání provozovatele vozidla.

Potřebné doklady: doklad totožnosti, malý a velký technický průkaz.

Pro úplnost upozorňujeme, že použití jakékoliv jiné značky (např. plastové) na nosiči jízdních kol je nezákonné a může být postiženo citelnou pokutou a zákazem řízení motorových vozidel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

7:04 Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

Radní města Pardubic schválili návrh obecného opatření, které v souladu se zákonem stanovuje a zvyšu…