Bohumín: Mateřinka Pastelka v Záblatí nově spadá pod město

13.09.2017 9:13

Soukromá mateřská škola Pastelka (ul. Tovární) v Záblatí přechází zpět pod město, stala se součástí základní a mateřské školy v Bezručově ulici. O organizační změně rozhodli zastupitelé. Mateřinka Pastelka je v pořadí již devátou mateřskou školou zřizovanou městem.

Bohumín: Mateřinka Pastelka v Záblatí nově spadá pod město
Foto: mesto-bohumin.cz
Popisek: Bohumín

„Důvodem transformace jsou zvýšené příjmy do rozpočtu města v návaznosti na červnovou novelu zákona o rozpočtovém určení daní. V roce 2018 bude stát platit obcím za každé dítě v obecní škole  částku ve výši přibližně 14 tisíc korun. V mateřské škole je celkem 56 dětí, městu díky této transformaci narostou daňové příjmy v řádech statisíců korun,“ uvedla Pavla Skokanová, vedoucí odboru školství bohumínské radnice.
Rodičům dětí transformace přinese finanční úspory, školné se sníží z 600 korun na 380 korun za dítě a rodiče předškoláků nebudou platit školné vůbec. O změně byli rodiče informováni hned v pondělí na odpolední třídní schůzce, která ve školce proběhla.

„Vedení města vyslovilo poděkování majitelce soukromé mateřské školy paní Evě Šulové, která dvacet let provozovala mateřskou školu v budově města na příkladné úrovni, za vstřícnost a spolupráci při tomto strategickém kroku. Všichni zaměstnanci jsou plně kvalifikovaní a zůstávají na svých pozicích. Pro děti se tak nic nezmění,“ dodala Skokanová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

7:04 Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

Radní města Pardubic schválili návrh obecného opatření, které v souladu se zákonem stanovuje a zvyšu…