Brno: Aplikace dopravního podniku usnadní cestování. Je zdarma

20.06.2017 21:25

Dohledat zpoždění a výluky, zjistit přesnou polohu vozidel nebo jednodušeji pořídit sms jízdenku mohou nyní cestující v brněnské městské hromadné dopravě snadněji. Dopravní podnik města Brna totiž spustil novou aplikaci do mobilních telefonů DPMBinfo . Lidé si ji mohou stáhnout zdarma.

Brno: Aplikace dopravního podniku usnadní cestování. Je zdarma
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

„Aplikace je výsledkem společné práce realizačního týmu DPMB, jehož členy byli pracovníci nejen z Odboru informačních technologií, ale také z Odboru investic a Odboru přípravy provozu,“ uvedl generální ředitel DPMB Miloš Havránek.

Aplikace si poradí s řešením mnoha situací, které zákazníky DPMB mohou běžně při cestování potkat. „Jedná se například o zapomenutí věci v prostředku hromadné dopravy, potřeba vyhledání spojení, volba nejvhodnější jízdenky včetně přímé možnosti nákupu SMS jízdenky či vyhledání odstavného parkoviště, kde můžou zaparkovat své vozidlo před cestou hromadnou dopravou do centra,“ upřesnil Jan Havíř z Odboru přípravy provozu DPMB.

Aplikace obsahuje i interaktivní kontakty na nejdůležitější pracoviště DPMB. I když je aplikace primárně zaměřena na městskou hromadnou dopravu v Brně, nabízí data z celého regionu.

Informace jsou uvedeny nejen v češtině, ale také v anglickém jazyce, který se automaticky použije s ohledem na jazykové nastavení telefonu.

„Cestujícím se do rukou dostává první verze aplikace. Už nyní máme další nápady na vylepšení. Samozřejmě budeme pracovat i s případnými reakcemi veřejnosti,“ sdělil Ivan Dvořák z Odboru investic DPMB.

K dispozici je zatím pro zařízení s mobilním operačním systémem Android. Do měsíce by však měla být hotová i verze pro iPhone.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…