Brno: Salima s více vystavovateli a s festivalem minipivovarů

16.02.2016 15:25

Brněnské výstaviště hostí od 17. do 20. února 30. ročník mezinárodního potravinářského veletrhu Salima. Představí se 800 vystavovatelů ze čtyřicítky zemí. Letošní novinkou je festival minipivovarů.

Brno: Salima s více vystavovateli a s festivalem minipivovarů
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pohled na Brno shora, letecký snímek

Počet vystavovatelů je letos podle ředitelky veletržní akce Věry Menšíkové o pět procent vyšší než při minulém ročníku. Nejvíc firem přijede z Itálie a Německa, nově i z Kambodže a Bulharska. Víc než polovina z nich na místě představí technologie potravinářské výroby, ostatní hotové produkty.

V rámci festivalu minipivovarů budou výrobci kromě svých produktů prezentovat i další zajímavosti, například solární výčep, který umožňuje čepovat chlazené pivo bez napojení na elektrickou síť.

Hlavní téma akce jsou zdravé a kvalitní potraviny. Proto jsou součástí veletrhu také soutěže, jako Zlatá Salima, Regionální potravina nebo Zlatá chuť jižní Moravy.

Součástí letošní Salimy je také bohatý doprovodný program. Mimo jiné ve středu 17. února bude na pořadu konference o konkurenceschopnosti evropského trhu s potravinami nebo ve čtvrtek 18. února laické i odborné veřejnosti volně přístupný seminář o elektronické evidenci tržeb.

Více informací o Salimě najdete na webových stránkách veletrhu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…