Brno: Vouchery na výzkum získají jen firmy z jižní Moravy

12.03.2015 19:16

Klíčovou roli pro budoucí prosperitu Brna hraje v současné době silná místní ekonomika, která je postavena na znalostech a know-how brněnských firem a vědecko-výzkumných center. Jejich spolupráci už šest let pomáhají inovační vouchery – sběr žádostí o ně začal 11. března.

Brno: Vouchery na výzkum získají jen firmy z jižní Moravy
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pohled na Brno shora, letecký snímek

Projekt financuje město Brno, koordinátorem je sdružení Jihomoravské inovační centrum. Letošní výzva je určena firmám se sídlem nebo provozovnou v Jihomoravském kraji, které si mohou od českých či zahraničních výzkumných organizací nechat třeba vylepšit výrobní linku či design produktů, analyzovat vhodnost použití určitého materiálu nebo navrhnout prototyp. Na nákup této služby obdrží dotaci až 100 tisíc korun.

Letos Jihomoravské inovační centrum rozdělí mezi minimálně 40 firem čtyři miliony korun. O tom, které firmy to budou, rozhodne los.

Díky voucherům mohou podnikatelé zjistit, jak vyřešit určitý problém a jak jim mohou vědci pomáhat v byznysu. Výzkumníci zase získají nové kontakty a vyzkouší si fungování v tržním prostředí.

Zažádat o voucher je možné do 29. dubna, on-line formulář najdete na webu www.jic.cz/voucher.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Brno.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…