Brno navýší kapacity u tří základních škol

19.01.2017 8:35

Město Brno reaguje na masivní výstavbu v Bystrci, kvůli níž je poptávka po přijetí do místní základní školy vyšší než v minulých letech. Brněnští radní dnes doporučili Zastupitelstvu města Brna schválit přístavbu u Základní školy Vejrostova 1. Další stavební úpravy také čekají Základní školu Pastviny 70 a Základní školu Elišky Přemyslovny 10.

Brno navýší kapacity u tří základních škol
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

„Cílem stavebních úprav na třech základních školách v Brně je navýšení kapacity, díky níž dojde k pokrytí poptávky ze strany rodičů dětí. Na základní škole Vejrostova vznikne šest nových tříd s kapacitou 180 míst. Na Pastvinách budou vybudovány dvě učebny, odborné třídy a kabinet pro učitele. Na základní škole Elišky Přemyslovny navrhujeme přistavět celé patro s počítačovou učebnou, přírodovědnou třídou, kabinetem a místností pro individuální výuku,“ uvedl první náměstek primátora pro školskou a prorodinnou politiku Petr Hladík.

„U všech přístaveb se počítá s bezbariérovým přístupem do škol,“ dodal Petr Hladík.

Pro všechny tři projekty chystá město Brno podání žádosti o dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu, díky nimž by město pokrylo od 50 do 90 % z celkových nákladů.

„Podle pravidel tohoto dotačního programu můžeme na rozšíření Základní školy Vejrostova a Základní školy Pastviny získat dotaci ve výši 90 procent celkových nákladů. U Základní školy Elišky Přemyslovny počítáme s dotací více než 21 milionů korun. Přístavbu nové tělocvičny a zázemí bohužel podle dotačních podmínek financovat nelze, podíl spolufinancování tohoto projektu z rozpočtu města tedy bude vyšší,“ upřesnil financování projektů náměstek pro oblast investic Richard Mrázek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…