Bruntál plánuje potravinovou sbírku

18.07.2015 13:52

Potravinová banka v Ostravě ve spolupráci s Městským úřadem Bruntál, odborem sociálních věcí, oddělením sociálních služeb, Slezskou diakonií a Ligou, o. p. s., Bruntál (poskytovatelé sociálních služeb a pomoci lidem ze sociálně vyloučeného prostředí, dětem a mládeži v Bruntále) - vyhlašuje sbírku potravin pro osoby a rodiny, které se ocitnuly v nepříznivé sociální situaci spojené zejména s nedostatkem finančních prostředků na nákup potravin.

Bruntál plánuje potravinovou sbírku
Foto: bruntal.net
Popisek: Náměstí města Bruntál

Posláním (cílem) potravinové banky v Ostravě (blíže viz www.potravinypomahaji.cz a www.potravinovabanka.cz) je pomáhat s odstraňováním chudoby a hladu a předcházet plýtvání potravinami.

Sbírka proběhne v rámci Veletrhu sociálních služeb, který má již v našem městě několikaletou tradici – bude se konat již po jedenácté. V roce 2015 připadá jeho konání na 5. září 2015.

Potraviny můžete přinášet do stánku na Veletrhu sociálních služeb v době od 9 do 14 hodin, kde je    od vás převezme sociální pracovnice Městského úřadu Bruntál Bc. Marcela Kutláková, DiS.

Vybrané potraviny budou rozděleny mezi spolupracující poskytovatele, tj. Slezskou diakonii, střediska v Bruntále (www.slezskadiakonie.cz), a Ligu, o. p. s., Bruntál (www.ligabruntal.cz), a dále budou předávány potřebným osobám a rodinám na základě posouzení jejich situace sociálními pracovníky poskytovatelů nebo města (oddělení sociálních služeb, oddělení sociálně právní ochrany dětí).

Slezská diakonie, která v Bruntále provozuje azylové domy pro muže, ženy a matky s dětmi, službu Dům na půl cesty a Zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc, již s Potravinovou bankou Ostrava dlouhodobě spolupracuje. Paní Barbora Gavendová - vedoucí sociálních služeb pro osoby v krizových situacích Bruntál - poskytla seznam nejvhodnějších potravin pro rodiny s nízkými příjmy. Jedná se zejména o kávu, čaj, cukr, mouku, krupici, paštiky, různé typy konzerv (rybičky, masové konzervy – cokoli, co je vhodné jako příloha k těstovinám nebo rýži), olej, polévky všeho druhu – do hrnečku, instantní i čínské, instantní omáčky, těstoviny, rýži, bramborovou kaši v prášku, bramborové těsto v prášku, pudinky, rajčatový protlak, masox, vegetu, základní koření - pepř, kmín, majoránka, sladká paprika, dále o sirupy, prášek do pečiva a prášek do perníku, čočku, fazole, hrách, džemy, kompoty, ale také např. cereálie a nápoje v obalech tetrapak (mléko, džusy, apod.).

Ke sbírce se může připojit každý, komu není lhostejný osud lidí ze sousedství – stačí trvanlivé potraviny nakoupit a následně darovat.

Tento počin – vyhlášení potravinové sbírky v rámci Veletrhu sociálních služeb a zdraví - bude snad jedním z dlouhé řady dobrých skutků, které můžeme pro potřebné obyvatele Bruntálu v rámci solidarity udělat. Každý z Vás může přijít a podpořit dobrou věc!!!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

19:06 Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

Autobusy MHD v Mladé Boleslavi budou v blízké budoucnosti také napojeny na řídicí dopravní systémy. …