Česká Lípa: Rozhledna na Špičáku se znovu otevře v září

08.07.2015 10:46

Téměř jedenáct stovek lidí se v neděli 28. června vyšplhalo na mimořádně otevřenou rozhlednu na Špičáku, aby se podívali na Českou Lípu a její okolí z ptačí perspektivy.

Česká Lípa: Rozhledna na Špičáku se znovu otevře v září
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Kvůli obrovskému zájmu veřejnosti se českolipské radnici podařilo s majitelem rozhledny Tomislavem Procházkou domluvit další termín. Rozhledna se pro veřejnost znovu otevře v neděli 6. září, znovu od 9 do 18 hodin.

„Jsem moc rád, že o rozhlednu byl tak velký zájem a zároveň, že akce proběhla v klidu a nedošlo k poškození žádných technologií instalovaných na rozhledně. Velký dík za hladký průběh akce patří českolipským dobrovolným hasičům, kteří zároveň chtějí poděkovat lidem za trpělivost při výstupu na rozhlednu. Doufám, že i v září přijde na rozhlednu hodně lidí a vše proběhne v pořádku,“ uvedl českolipský místostarosta Juraj Raninec, který znovuotevření rozhledny s majitelem dohodl.

Na ochoz rozhledny je možné pustit jen omezenou skupinu lidí, radnice tak chce veřejnost předem poprosit o trpělivost. Zároveň radnice doporučuje nenechávat prohlídku rozhledny až do odpoledních hodin a vyrazit raději dříve.

Stejně jako nyní bude prohlídce rozhledny předcházet jiná velká městská akce. V sobotu 5. září proběhne na autodromu v Sosnové tradiční Den s policií, v rámci kterého dobrovolní hasiči oslaví 150. výročí založení sboru v České Lípě a profesionální hasiči 50 let od založení. Program je naplánován od 10 do 15 hodin, o podrobnostech bude radnice včas informovat.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Začíná stavba nového autobusového nádraží a komunikací v přednádraží

10:28 Vsetín: Začíná stavba nového autobusového nádraží a komunikací v přednádraží

V pátek 3. května se slavnostně otevře nové vlakové nádraží včetně budovy dopravního terminálu. Zatí…