Cheb: Prevencí proti drogám

21.06.2018 13:47

Aktivisté občanského hnutí Řekni Ne drogám – Řekni Ano životu navštívili Cheb.

Cheb: Prevencí proti drogám
Foto: archiv města
Popisek: Náměstí Krále Jiřího z Poděbrad v Chebu

16. ročník Cyklo-běhu za ČR bez drog pořádá občanské hnutím Řekni NE drogám - Řekni ANO životu a je v ČR největší protidrogovou vzdělávací akcí spojenou se sportem.

Ve středu aktivisté tohoto hutí navštívili Cheb a na chebské radnici je přijalo vedení města. Debaty se zúčastnil také senátor za Chebsko a Tachovsko Miroslav Nenutil. Sedmým rokem je tato aktivita pod záštitou Senátu Parlamentu ČR.

„Téma drog je tématem velmi živým. Jako letitý pedagog vím, jak lehké je zneužít dětskou naivitu a neznalost toho, co drogy dokáží. Problém vidím také ve lhostejnosti rodičů. Proto jsem svým podpisem podpořil prohlášení o postoji problematiky drog a jsem rád, že se touto otázkou zabývá český parlament. Proto prevenci a vzdělávací programy vítám a iniciativu lidí, kterým není lhostejná budoucnost našich dětí podporuji,“ vyjádřil svůj postoj starosta Zdeněk Hrkal.

Součástí osvěty je i pojízdná velkoplošná obrazovka

V rámci programu proběhnou v chebských školách přednášky. Ve všech navštěvovaných městech probíhají i pouliční vzdělávací akce. Součástí osvěty je i pojízdná velkoplošná obrazovka, na které běží videoklipy s protidrogovou tematikou.

„Celkem za 10 pracovních dní Cyklo-běhu vyškolíme 10 tisíc dětí (dosavadní rekord), ujedeme 1200 km a navštívíme 40 měst Čech a Moravy. To vše s cílem upozornit na to, že i když jako ČR patříme dlouhodobě k zemím s největší mírou zneužívání drog dětmi a dospívajícími, NĚCO SE S TÍM DÁ UDĚLAT! Kvalitní vzdělávání o drogách je účinnou formou protidrogové prevence, které se ale stále nevěnuje dostatek pozornosti,“ sdělil mluvčí projektu Pavel Mudra.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

Navrácení Ukrajinců

Proč by měli Ukrajinci, kteří už na Ukrajině nežijí třeba 20 let jít nyní za Ukrajinu bojovat? Nebo i ti, co jít bojovat nechtějí z jakýchkoliv důvodů, proč je nutit? Navíc nechápu to, že nejdřív jste vehementně podporovali přijetí uprchlíků z Ukrajiny a teď je zas tlačíte k návratu. Zamýšlel jste s...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Jarní mrazy poničily parky a stromořadí

13:05 Hradec Králové: Jarní mrazy poničily parky a stromořadí

Správci městské zeleně v Hradci Králové mapují škody po jarních mrazech. Poškozená stromořadí se nac…