Hustopeče: Měsíc kohoutkové vody skončil, ale výzva trvá

29.04.2018 11:44

Dnem Země, tzn. 22. dubnem, skončil projekt Měsíc kohoutkové vody: Vodu z kohoutku, nebo život!

Hustopeče: Měsíc kohoutkové vody skončil, ale výzva trvá
Foto: Hustopeče
Popisek: Hustopeče

Druhý ročník akce, jejímž cílem je omezit spotřebu balené vody, pořádali Berenika a Tobiáš Oudovi a Lukáš Zemene, studenti hustopečského gymnázia. Podporu získali opět u vedení města Hustopeče. „Každá iniciativa mladých lidí, která přemýšlí nad změnou k lepšímu, si zaslouží být podporována. Velmi jim fandím,“ řekla starostka Hana Potměšilová.

Osvěta spočívala v kampani, která upozorňovala na nesmyslnost kupování balené vody, když voda z kohoutku je čerstvá, má přísnější hygienické normy a nezatěžuje planetu plasty. Symbolem zapojení do projektu je modro-zelená stužka, značící vodu a životní prostředí. Stužky nabízeli dobrovolníci po městě, byly také v některých obchodech nebo si je lidé vyráběli sami. „Rozdali jsme přes 1500 stuh, což je obrovský úspěch,“ uvedl Ouda. „Jsme moc rádi za každého, kdo se k nám připojil a šetřil s námi životní prostředí,“ pokračovala Oudová.

Kromě Hustopečí se do projektu zapojilo pět dalších obcí a mnoho škol. Nejednalo se pouze o propagování pití kohoutkové vody, ale pořádaly se i hromadné úklidy odpadků. „Letos nás překvapila pozitivní odezva, která k nám mířila ze všech stran,“ řekl Zemene. Na základě ohlasů plánují studenti v projektu pokračovat i příští rok.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Oslava kultury a historie pod patronací svaté Pavlíny

16:14 Olomouc: Oslava kultury a historie pod patronací svaté Pavlíny

Své kulturní a historické dědictví se chystá Olomouc připomenout tradiční slavností. Svátky spjaté …