Jablonec nad Nisou: Nová sportoviště budou hotová už příští prázdniny

03.10.2014 13:57

Od října do prázdnin příštího roku projdou rekonstrukcí další sportovní a dětská hřiště v zóně IPRM Žižkův Vrch a okolí.

Jablonec nad Nisou: Nová sportoviště budou hotová už příští prázdniny
Foto: Oldřich Szaban
Popisek: Náměstí v Jablonci

Tentokrát se stavbaři soustředí na oblast ulic U Nisy, Liberecká a Lípová, stranou nezůstane ani plánovaná výstavba hřišť v sousedství lesoparku na Žižkově Vrchu. Předpokládané náklady celé akce budou 9,5 milionu korun, město se bude podílet necelými 1,8 miliony.

„Projekt je zaměřený na rekonstrukci již existujících, zastaralých dětských a sportovních hřišť v ulici U Nisy, v Liberecké u tzv. Abecedy a ve vnitrobloku ulic Liberecká a Lípová,“ přibližuje plánovanou stavbu náměstek primátora Petr Vobořil.

Rekonstrukce dětských hřišť v ulicích U Nisy a Liberecká i ve vnitrobloku Liberecká - Lípová je plánovaná od října 2014 do června 2015.  „Hřiště ve vnitrobloku s travnatým povrchem bude oplocené a práce se nedotknou vzrostlých dřevin. Oplocená budou také hřiště v ulici U Nisy a u Abecedy, povrch mezi jednotlivými prvky bude travnatý, dopadové plochy pískové,“ popisuje Pavel Sluka, vedoucí oddělení investiční výstavby jabloneckého magistrátu a dodává: „Nové dětské hřiště s pryžovým povrchem a oplocením vznikne u lesoparku v ulici Plynární. Všechna budou vybavená herními prvky.“

Počítá se i s výstavbou neoploceného fitness hřiště pro všechny generace na travnaté ploše u lesoparku.

Na stavbě sportovních hřišť by mělo začít pracovat v dubnu příštího roku, termín dokončení je stanovený na konec července 2015. Budou oplocená, lišit se budou povrchem. „Hřiště v ulici Liberecká bude mít s ohledem na snížení hlučnosti umělý povrch, sportovní hřiště u lesoparku bude asfaltové,“ podotýká náměstek Vobořil s tím, že chybět nebudou fotbalové branky a streetballové koše.

Projekt rekonstrukce a výstavby dětských a sportovních hřišť představila radnice veřejnosti 14. 7. 2014. „Z nejčastěji zmiňovaných připomínek vzešla anketa, jejímž prostřednictvím mohli obyvatelé dotčených lokalit vyjádřit svůj názor. Připomínky projednal Řídící výbor IPRM 19. srpna,“ konstatuje vedoucí oddělení dotací a manažerka IPRM Iveta Habadová. „Žádost o dotaci včetně rozpočtu schválil Řídící výbor IPRM 29. září, ve čtvrtek 9. října budou projektovou žádost projednávat zastupitelé a poté ji bude administrovat poskytovatel dotace na Centru pro regionální rozvoj ČR v Hradci Králové. Město má finanční prostředky na tuto akci alokované, a to na základě Dohody s Ministerstvem pro místní rozvoj z roku 2009. Projekt IPRM Jablonec nad Nisou – sportovní a dětská hřiště je předkládán v rámci aktuální 6. výzvy IPRM,“ uzavírá Habadová.

Financování projektu IPRM Jablonec nad Nisou – sportovní a dětská hřiště

 

Celkové výdaje:

9 520 142,81 Kč

Dotace z ERDF (EU) – 85 %:

7 777 578,88 Kč

Vlastní spolufinancování:

1 742 563,93 Kč

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestojablonec.cz

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Inline areál má nové ekologické vybavení

7:37 Opava: Inline areál má nové ekologické vybavení

Inline areál v sousedství víceúčelové sportovní haly v Žižkově ulici se probouzí do druhé sezony své…