Jičín se ohlíží za investicemi do školských objektů spolufinancovaných Evropskou unií

13.05.2016 21:25

V loňském roce město Jičín dokončilo čtyři projekty zaměřené na snížení energetických ztrát školských budov. Jednalo se o Mateřskou školu Máj, Mateřskou školu Fügnerova, Základní školu Železnická a Základní školu Husova. Projekty byly zahájeny v roce 2014. Realizace projektů byla podpořena dotací z EU – Fondem soudržnosti a Státním fondem životního prostředí ČR v rámci Operačního programu Životní prostředí. Hrazeny byly tzv. způsobilé náklady. Při realizaci prací byly v objektech provedeny další nezbytné opravy a rekonstrukce, které byly plně financovány z městských prostředků. Jednalo se tak o další, tzv. nezpůsobilé náklady.

Jičín se ohlíží za investicemi do školských objektů spolufinancovaných Evropskou unií
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

V MŠ Máj město Jičín investovalo částku 12 milionů korun.  Ze způsobilých výdajů, které byly 6 250 000 Kč, město Jičín obdrželo 90% dotaci. Kromě zateplení obvodového pláště budov MŠ Máj, výměny a zateplení střech, výměny oken a vybudování zimní zahrady byly provedeny nové hydroizolace a anglické dvorky u objektu technického zázemí.

V MŠ Fügnerova město Jičín investovalo částku 3,5 milionu korun. Ze způsobilých výdajů, které byly 2 240 000 K, město Jičín obdrželo 90% dotaci. Kromě zateplení obvodového pláště budovy MŠ Fügnerova, výměny a zateplení střechy a výměny oken byly provedeny hydroizolační práce, rekonstrukce vstupů do objektů a vybudována byla přístupová komunikace pro zásobování.

V ZŠ Husova město Jičín investovalo částku 6,2 milionu korun. Jednalo se o rozsáhlou přístavbu a rekonstrukci objektu tzv. Školičky. Ze způsobilých výdajů, které byly 713 000 Kč, město obdrželo 90% dotaci. Kromě zateplení původních konstrukcí bylo provedeno rozšíření objektu školičky o šatny, o jednu třídu, nové schodiště a chodby, kterými byl zajištěn přístup do stávajících tříd a kabinetů. Součástí stavby byly zpevněny přístupové komunikace.

V ZŠ Železnická město Jičín investovalo částku 14,6 milionů korun. Ze způsobilých výdajů, které byly 9 594 000 Kč, město Jičín obdrželo 90% dotaci. Kromě zateplení obvodového pláště budov ZŠ Železnická - pavilónu dílen, 1. stupně, jídelny a družiny, došlo k výměně a zateplení střech těchto objektů a k výměně oken. Dále byly provedeny hydroizolace a požárně bezpečnostní opatření.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Knihovna nakročila k moderní instituci

19:06 Jablonec nad Nisou: Knihovna nakročila k moderní instituci

Městská knihovna Jablonec nad Nisou, p. o., uspěla v dotačním programu Veřejné informační služby kni…