Jindřichův Hradec obhájil svou dominantní pozici ve výzkumu Město pro byznys

09.04.2017 17:40

Nejlepší místo pro podnikání v jižních Čechách? Jindřichův Hradec obhájil svou dominantní pozici! Ve čtvrtek 6. dubna 2017 byl Jindřichův Hradec již podruhé za sebou vyhlášen prvním Městem pro byznys v Jihočeském kraji. Cenu slavnostně převzali místostarosta Bohumil Komínek a místostarostka Petra Blížilová.

Jindřichův Hradec obhájil svou dominantní pozici ve výzkumu Město pro byznys
Foto: jh.cz
Popisek: Pohled na Jindřichův Hradec

Jižní Čechy jsou známé především jako společenské a turistické centrum, které nabízí krásné přírodní scenérie a skvosty českého kulturního bohatství. Podmínky pro život se zde každým rokem zlepšují a nejinak je tomu také v oblasti podnikatelského prostředí, ve kterém se města Jihočeského kraje drží nad celorepublikovým průměrem.

Neustálý rozvoj podnikání v jižních Čechách dokazuje také výzkum Město pro byznys, který již podruhé za sebou určil jako podnikatelsky nejpřívětivější město Jihočeského kraje Jindřichův Hradec.

Celkové pořadí

1. Jindřichův Hradec

2. Písek

3. Třeboň

4. Vodňany

5. Strakonice

6. Trhové Sviny

7. Prachatice

8. Dačice

9. Blatná

10. České Budějovice

11. Týn nad Vltavou

12. Milevsko

13. Kaplice

14. Český Krumlov

15. Vimperk

16. Soběslav

17. Tábor

Srovnávací výzkum Město pro byznys hodnotí letos již podeváté podnikatelský potenciál měst a obcí v České republice. Detailnímu zkoumání jsou podrobena všechna města a obce s rozšířenou působností v České republice. Analytici agentury Datank, která za výzkumem stojí po datové stránce, dělí své hodnocení do dvou hlavních kategorií, podnikatelské prostředí a přístup veřejné správy. A právě ve druhé jmenované oblasti, kterou může radnice přímo ovlivnit, Jindřichův Hradec exceloval. Pořadí výzkumu se vyhodnocuje za jednotlivé kraje a také za celou republiku.

„Na výsledcích je potěšitelná zejména ta část, kterou město může opravdu ovlivnit. A to je přístup veřejné správy a hospodaření města. V obou oblastech jsme dosáhli výborného hodnocení. Kritéria, jako je vzdálenost k dálnici a železničního koridoru, neovlivníme, ale to neznamená, že usneme na vavřínech. Je stále co zlepšovat,“ dodal k vynikajícím výsledkům starosta města Stanislav Mrvka.

Jindřichův Hradec obhájil titul Město pro byznys

Vítězný Jindřichův Hradec se umisťuje na předních příčkách zejména v kritériích přístupů veřejné sféry. Nejlepší obsah webových stránek z pohledu podnikatelů, rozsah úředních hodin živnostenského úřadu a za vodné a stočné zde podnikatelé zaplatí vůbec nejméně v celém kraji. Není to však pouze přístup radnice, ale také ekonomické ukazatele, které dělají z Jindřichova Hradce město byznysu zaslíbené. Kvalitní hospodaření radnice dokazuje skvělé hodnocení ukazatele iRatingu, který kalkuluje také se zadlužeností radnice, a vysoké výdaje na podporu a rozvoj veřejné dopravy.

„Pokud se blíže podíváme do hodnocení, tak nízká nezaměstnanost je pro nás skvělá, ale jsme si vědomi toho, že se nám nedaří udržet mladé lidi v okrese Jindřichův Hradec. Na tom teď začneme pracovat, protože víme, že situace není úplně ideální. Doufáme, že i ocenění Město pro byznys pro nás něco znamená a že i na základě tohoto úspěchu dokážeme přivést některé firmy k nám do Jindřichova Hradce,“ doplnil místostarosta Bohumil Komínek. Více informací ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Poučení i zábavu nabídl program pátečního Dne země v Komenského sadech

7:37 Ostrava: Poučení i zábavu nabídl program pátečního Dne země v Komenského sadech

Den Země, tradiční environmentální akce, nabídnul v pátek 19. dubna v Komenského sadech bohatý progr…