Kopřivnice: Město podepsalo smlouvu s novým investorem

21.10.2014 13:42

Do Kopřivnice míří nový investor. Zástupci města 20. října podepsali kupní smlouvu s chemicko-farmaceutickou společností HACVIA, jejímž předmětem je prodej zhruba půlhektarového pozemku ve zdejším průmyslovém parku. Mezi areály firem působících převážně v automobilovém průmyslu vyroste hala pro vývoj a výrobu léčiv.

Kopřivnice: Město podepsalo smlouvu s novým investorem
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

HACVIA je tuzemskou společností, která v Kopřivnici plánuje výrobu léčiv pro humánní i veterinární medicínu. Za pozemek o rozloze 5 499 metrů čtverečních zaplatila víc než 1,6 milionu korun. Výstavba haly by měla být zahájena hned po vydání územního rozhodnutí, které bude mimo jiné řešit napojení budoucího objektu na inženýrské sítě, nejpozději však v červenci 2016. Do výstavby a vybavení kopřivnického podniku hodlá HACVIA v první fázi investovat přes 10 milionů korun. Zaměstnat chce šest až osm, zejména vysokoškolsky vzdělaných, pracovníků.

Průmyslový park Kopřivnice začal vznikat v roce 1999 a náklady na jeho vybudování dosáhly 2,8 milionu EUR. V roce 2003 se stal akreditovanou průmyslovou zónou a o rok později byl vyhlášen Průmyslovou zónou roku 2004 v ČR s největším společenským přínosem. V současné době je Průmyslový park Kopřivnice jedním z největších a nejprestižnějších parků v Moravskoslezském kraji s celkovou rozlohou 82,4 hektarů. Stávajících šest investorů zde zaměstnává přibližně čtyři a půl tisíce lidí. Neobsazená plocha, která je ve vlastnictví města, v současné době činí zhruba 10 hektarů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kopřivnice.cz

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…