Mladá Boleslav: Čarodějnický rej na Krásné louce přilákal opět tisíce lidí

01.05.2016 21:11

Krásné počasí a osvědčený mix dobrého občerstvení, hudebního programu i atrakcí a show pro děti přilákalo v sobotu 30. dubna opět tisíce lidí na Čarodějnický rej. K očekávaným vrcholům této tradiční akce, kterou město uspořádalo již podeváté, patří zapálení obří vatry. Tohoto úkolu se spolu s hasiči opět ujal primátor Raduan Nwelati.

Mladá Boleslav: Čarodějnický rej na Krásné louce přilákal opět tisíce lidí
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Areál na Krásné louce již od brzkého odpoledne nabízel bohaté spektrum občerstvení  a pouťových atrakcí a bylo tedy jasné, že ve slunečném počasí sem zamířilo mnoho rodin s dětmi. Zajímavou zábavu v podobě airsoftové střelnice nabídla dětem i městská policie. Mezitím se již formoval lampionový průvod u Domu kultury, který za účasti zhruba 200 dětí i dospělých sešel dolů na Krásnou louku. Jenak sem mířili mnozí návštěvníci pěšky, jednak mohli využívat bezplatné linky městské hromadné dopravy.

Na louce u Jizery vlastní program, který moderoval Filip Šubr, odstartovala dvoučlenná kapela Durmančiny bylinky. Pak již rozjel Fesák Píno dětské show. V 18 hodin následovalo vyhlášení soutěže o nejlepší masku spojené s odměnou 10 nejlepším z rukou primátora Raduana Nwelatiho, náměstka primátora Jiřího Boušky a Milana Prunera, ředitele pořádající společnosti Kultura města Mladá Boleslav .

To se již program překulil do své druhé poloviny, určené více pro dospělé návštěvníky. Přes hodinu a půl zde hrála pro četné publikum mladoboleslavská rocková formace Seven a Krásná louka se již nekompromisně plnila dalšími a dalšími návštěvníky. S blížícím se soumrakem uspořádal Tomáš Vlček krátké ohňové show a poté již primátor Nwelati a hasiči postupně ze všech stran zapálili velkou vatru, kterou zde připravila společnost Compag. Finále programu v podobě svižného koncertu zajistila formace Crossband.

Po celou dobu zajišťovala nad průběhem oslav zvýšený dohled městská policie. Strážníci zjistili několik dopravních přestupků a třem ztraceným dětem pomohla hlídka najít rodiče. Dále byli z místa vykázáni podnapilí občané a další muž skončil na záchytné stanici. Strážníci také byli upozorněni v 23.23 hodin na silně podnapilou matku s malým dítětem v kočárku v bezprostřední blízkosti ohně. Hlídka zde našla silně podnapilé oba rodiče s cca čtyřměsíčním dítětem v kočárku. Na místo byla proto přivolána i pracovnice péče o dítě. Z jejího rozhodnutí bylo dítě převezeno do dětské nemocnice. Další šetření a případné řešení je v kompetenci odboru sociálních věcí magistrátu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Město připravuje aplikaci pro komunikaci s občany

16:29 Ústí nad Labem: Město připravuje aplikaci pro komunikaci s občany

Společnost Metropolnet zajistila veřejnou zakázku na pořízení mobilní aplikace, která bude sloužit k…