Nemocnice v Náchodě a Rychnově nad Kněžnou komunikují s neslyšícími

16.09.2014 18:11

Náchodská nemocnice se připojila k projektu Bezbariérové nemocnice i pro neslyšící, jehož cílem je zlepšení komunikace neslyšících ve zdravotnických zařízeních.

Nemocnice v Náchodě a Rychnově nad Kněžnou komunikují s neslyšícími
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lékař s pacientem, ilustrační foto

Zástupkyně organizace pro neslyšící Tichý svět Michaela Novotná předala nemocnici dva tablety, které umožní komunikaci zdravotnických pracovníků a neslyšícího pacienta prostřednictvím online tlumočníka přítomného na obrazovce zařízení. Jeden tablet bude k dispozici na recepci Infocentra v náchodské nemocnici, druhý na chirurgické ambulanci nemocnice v Rychnově nad Kněžnou. Oblastní nemocnice Náchod, je tak po Fakultní nemocnici v Hradci Králové a nemocnici v Jičíně třetí nemocnicí Královéhradeckého kraje, která tuto službu nabízí.

„Často se neslyšící pacienti domlouvají pomocí tužky a papíru nebo odezíráním," říká předseda představenstva nemocnice Zbyněk Chotěborský. „Online tlumočení, při kterém se pacient domlouvá s lékařem prostřednictvím tlumočníka ve znakové řeči, bude jistě efektivnější a zjednoduší komunikaci s lékařem i ostatním personálem," dodává Chotěborský.

Bezbariérové nemocnice pro neslyšící jsou označeny u vchodů modrobílými nálepkami a informací, kde je tablet k zapůjčení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestonachod.cz

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…