Nové spojení Olomouce s blízkými metropolemi

12.02.2014 8:26

Zajímavou možnost pro pohodlnější cestování a poznávání středoevropských metropolí a rovněž tak pro cestovní ruch v Olomouci přináší nové dopravní spojení. Dopravce nabízí od začátku roku za výhodných cenových podmínek přímá spojení mezi Olomoucí, Vídní a Krakovem či Katovicemi.

Nové spojení Olomouce s blízkými metropolemi
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Od ledna 2014 funguje nová minibusová doprava agentury Tigerexpress, která spojuje místa, do kterých bylo dosud možné docestovat jen s přestupy. „Olomouc se tak stala lépe dostupnou destinací pro turisty z velkých polských měst, jako jsou Katovice či Krakov, nebo z hlavního města Rakouska Vídně. Novou službu mohou samozřejmě využít také Olomoučané, pokud pocestují tímto směrem,“ říká vedoucí oddělení cestovního ruchu olomouckého magistrátu Karin Vykydalová. Přímé spojení tak může napomoci četnějším poznávacím i pracovním návštěvám mezi městy, která mají díky tradičním historickým a kulturním vazbám řadu společného.

Podle zkušeností odborníků v poslední době právě například mezi Vídeňany roste zájem o Olomouc. Minibusy mají mimo jiné zastávky i na letištích ve Vídni a Katovicích. To je samozřejmě výhodou jak pro cestující z Olomouce, tak i pro návštěvníky našeho města. „Otevírá se tak možnost propagovat Olomouc jako destinaci, dostupnou díky dobrému spojení z vídeňského a katovického letiště nové klientele,“ dodává Karin Vykydalová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olomouc.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…