Obyvatelé Vsetína mohou připomínkovat návrh komunitního plánu sociálních služeb

14.09.2014 21:20

Město Vsetín je vyhlašovatelem připomínkovacího procesu komunitního plánování péče v obci s rozšířenou působností Vsetín (ORP). Komunitní plán vzniká proto, aby poskytování sociálních služeb a péče v horizontu až do roku 2020 vyhovovalo občanům ve všech obcích na Vsetínsku a citlivěji reagovalo na jejich potřeby.

Obyvatelé Vsetína mohou připomínkovat návrh komunitního plánu sociálních služeb
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Na návrhu plánu se podílelo město Vsetín spolu s obcemi, a se zástupci sociálních a souvisejících služeb působících v našem regionu. Plán je sestaven pro pět cílových skupin uživatelů. Mezi tyto skupiny patří osoby se zdravotním postižením, senioři, rodina, ohrožené skupiny a etnické menšiny. Poslední oblastí jsou tzv. přesahové cíle, které vycházejí z potřeb sociálních služeb, ale vztahují se k jiným oblastem života ve městě, jako je například bydlení, vzdělávání, zaměstnanost a další.

„Proces komunitního plánování běží v našem městě už od roku 2004 a je přínosem zejména pro konečné uživatele sociálních a souvisejících služeb. Plán pomáhá nastavovat kapacity a finance pro každého potřebného občana. Komunitní plán je důležitým dokumentem, o který se město opírá při prosazování svých záměrů zejména ve vztahu ke Zlínskému kraji, který je podle zákona tvůrcem Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území kraje,“ objasnil Libor Podešva, místostarosta města, který má sociální oblast ve své gesci.

Veřejnost může ke komunitnímu plánu, strukturovanému do šesti oblastí, který je uveřejněn na webu města www.mestovsetin.cz vznášet připomínky i s případnými návrhy až do konce září letošního roku.  

Pro sběr připomínek jsou určena zejména kontaktní místa, kam mohou občané nosit připomínkové formuláře.

Vznik třetího komunitní plánu je hrazen z projektu Zavedení systematické podpory procesu plánování sociálních služeb a péče sociálně potřebným na Středním Vsetínsku, Velkokarlovicku a Hornolidečsku a vznikl na základě řízení kvality v sociálních službách na celém území obce s rozšířenou působností Vsetín.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestovsetin.cz

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …