Olomouc: Město pomůže Ukrajině finančním darem

28.02.2014 6:31

Těžce zkoušená Ukrajina je v poslední době středem zájmu různých humanitárních organizací, které se snaží zmírnit následky nedávných bratrovražedných bojů i s tím souvisejícího ekonomického úpadku.

Olomouc: Město pomůže Ukrajině finančním darem
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Na situaci zareagovali i olomoučtí radní, kteří se rozhodli k mimořádnému kroku a z rozpočtu města uvolní prostředky na finanční dar potřebným.

„Pomoc na Ukrajinu zašleme prostřednictvím Charity Olomouc, která má situaci dobře zmapovanou a nejlépe ví, kam vybrané prostředky nasměrovat,“ uvedl náměstek primátora Ivo Vlach. Radní na pondělním jednání souhlasili s uvolněním částky 100 tisíc korun. Podle informací z Charity ČR, která ve prospěch Ukrajiny pořádá i sbírku, poputují vybrané peníze na pomoc regionů, které byly nepokoji zasaženy. Prostředky budou předány například zdravotnickým zařízením, pozůstalým, zraněným lidem a ohroženým rodinám.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olomouc.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…