Ostrava: Národní divadlo nabídne show z nejlepších z britských muzikálů

26.08.2015 13:42

Divadelní sezónu v Národním divadle moravskoslezském zahájí soubor opereta/muzikál, a to koncertem s názvem Volá Londýn. V rámci dvouhodinového programu bude divákům nabídnuto to nejlepší z britského muzikálu!

Ostrava: Národní divadlo nabídne show z nejlepších z britských muzikálů
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

„Název jsme si vypůjčili z krátké scénky, jež se odehrává v muzikálu Marguerite. Právě tohle dílo před časem odstartovalo novou éru našeho souboru. Hlavní hrdinové, jazzoví muzikanti, tam poslouchají britský rozhlas a kromě důležitých zpráv je fascinuje také hudba, která plyne z rádia,“ uvádí šéf souboru opereta muzikál Patrick Fridrichovský a dodává: „Náš koncert by měl složit poklonu tomu nejlepšímu ze slavné éry britského muzikálu superlativů. Ten především v 70. a 80. letech minulého století zrodil díla, která i dnes vzbuzují zájem a nadšení diváků na celém světě.“

Řada velkých titulů londýnské scény se už objevila, nebo se brzy objeví na jevišti Národního divadla moravskoslezského. Diváci již měli šanci zhlédnout například muzikály autorské dvojice Andrew Lloyd Webber & Tim Rice Josef a jeho úžasný pestrobarevný plášť a Evita, v loňské sezóně pak Lloyd Webberovu velkolepou muzikálovou adaptaci filmu Sunset Boulevard. V letošní sezóně se k velkým inscenacím přidá ostravská premiéra legendární rockové opery Jesus Christ Superstar. Divákům koncertu Volá Londýn můžeme slíbit snad všechny slavné hity, které neodmyslitelně patří ke skladateli Andrewu Lloydu Webberovi.

Nezastupitelné místo na londýnském West Endu má také další slavná dvojice. Tandem Alain Boublil & Claude-Michel Schönberg stvořil tituly, které snad nepotřebují žádný komentář: Bídníci, nejhranější muzikál na světě, a také Miss Saigon, dílo jež patří na londýnském West Endu (ale nejen tam) k vůbec nejpopulárnějším. Textaře Alaina Boublila dokonce v roce 2010 hostilo ostravské divadlo, když se s českým inscenačním týmem, za zcela mimořádných okolností, podílel na světové premiéře nové podoby muzikálu Marguerite. Ten napsal společně s proslulým jazzovým klavíristou Michelem Legrandem. Muzikálová Marguerite se v Ostravě stala inscenací, jež vlastně zahájila novou éru ostravského muzikálu tak, jak ji diváci znají dnes.

Volá Londýn uvede NDM v této sezóně pouze dvakrát

„Repertoár londýnských muzikálů ukrývá skutečných perel, o kterých zatím někdy jen sníme, ale divákům můžeme slíbit, že v programu koncertu Volá Londýn uslyší hodně hitů a plno zajímavých překvapení,“ dodává Patrick Fridrichovský.

V hudebním nastudování Jakuba Žídka, dramaturgii Michaela Prostějovského a v režii Gabriely Petrákové se mohou diváci těšit na orchestr operety/muzikálu a Hanu Fialovou, Martinu Šnytovou, Tomáše Savku, Romana Haroka, Sylvii Holečkovou, Lukáše Vlčka, vokální skupinu 5PAK a další.

Koncertní program Volá Londýn z nejlepších britských muzikálů uvede NDM v této sezóně pouze dvakrát! Premiéra koncertu se uskuteční 30. srpna 2015 v 18.30 hodin v Divadle Jiřího Myrona, repríza pak 10. září 2015 v 18.30 hodin v Divadle Jiřího Myrona.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

22:28 Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

Jako každý rok ocenil Zlínský kraj pracovníky ve školství. Mezi patnácti oceněnými z celého kraje by…