Pardubice: Do škol poslalo město během prázdnin téměř 46 milionů

26.08.2014 10:42

Rušno bylo v řadě pardubických škol i o prázdninách. Dva volné měsíce město tradičně využívá k tomu, aby ve školách provedlo maximum oprav a rekonstrukcí. Běžná údržba školních budov přijde město ročně zhruba na deset milionů korun. Letos k tomu Pardubice přidaly dalších téměř 46 milionů. Nyní jsou již školy připraveny přijmout první žáky.

Pardubice: Do škol poslalo město během prázdnin téměř 46 milionů
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

Největší letošní investicí bylo dokončení rekonstrukce tělocvičny základní školy v Ohrazenici, která město přišla na více než 13 milionů. Necelý milion korun stála havarijní oprava střechy školy, kterou poškodil  „S výjimkou škol, které se podařilo zrekonstruovat v rámci jejich zateplení, jsou školní budovy ve velmi špatném stavu. Proto do jejich oprav investujeme prakticky vše, co můžeme,“ řekl náměstek primátorky Jindřich Tauber. „Ohrazenická škola patří k těm, které rekonstrukci nutně potřebují. Už bylo vyhlášeno výběrové řízení na firmu, která zateplí všechny tři budovy této základní školy. Podstatnou část nákladů uhradí dotace z Operačního programu Životní prostředí,“ dodal.

Během letošních prázdnin město například vyměnilo okna v mateřské škole Češkova a v současné době probíhají práce v Srdíčku, na několika budovách řemeslníci opravili střechy či rekonstruovali sociální zařízení, řešili havarijní stavy rozvodů vody, elektroinstalace i ústředního vytápění a podobně. Škola Npr. Eliáše se během prázdnin díky úpravám příjezdu ke škole stala dostupnější pro handicapované, děti ze základní školy Erno Košťála mohou využívat hřišť zrekonstruovaných ve dvou etapách celkem za více než 11 milionů korun. „Další investice pro tento rok máme připravené, například v současné době probíhá výběrové řízení na firmu, která nákladem zhruba dva miliony korun opraví fasádu na ZŠ Štěfánikova, připravujeme zateplení základní školy v Ohrazenici, ZŠ Družstevní a mateřské školy Na Třísle,“ konstatoval náměstek Tauber.

Pardubice převzaly před lety školní budovy od státu ve špatném stavu. Během let do nich, i díky dotacím, město investovalo stamiliony. Jen do zateplení mateřských a základních škol šlo v posledních sedmi letech více než 445 milionů korun. Více než polovinu těchto investic uvolnilo ze svého rozpočtu město, přes 219 milionů získalo z evropských dotací a od státu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pardubice.eu

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: V lázeňských lesích se otevřou trasy pro sjezd na horských kolech

19:27 Karlovy Vary: V lázeňských lesích se otevřou trasy pro sjezd na horských kolech

V sobotu 8. června bude zahájen provoz sjezdové trasy pro horská kola u Goethovy vyhlídky v Karlovýc…