Praha 5: Nový výlet s tajenkou potěší seniory, jejich děti i vnoučky

28.03.2017 9:17

Na začátek turistické sezóny připravilo od 1. dubna 2017 Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5 ve spolupráci s agenturou Velká dobrodružství originální netradiční projekt – Výlet s tajenkou - Z pravěkých hradišť Prokopského údolí až na Děvín.

Praha 5: Nový výlet s tajenkou potěší seniory, jejich děti i vnoučky
Foto: Praha 5
Popisek: Z Výletu s tajenkou

Účelem výletu je potěšit každého, kdo se rád prochází, je hravý, chce se dozvědět něco nového, má rád doplňovačky, a to v každém věku.

Již minulý rok připravilo Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5 velmi úspěšný “Výlet s tajenkou po mořském dně”. Seniory, pejskaře i maminky s dětmi, kterak drží v ruce doplňovačku a luští tajenku, jste tak mohli celý minulý rok potkat v pražském Prokopském údolí. Minulý projekt Výletu s tajenkou, který inicioval radní JUDr. Petr Lachnit, se setkal s velký ohlasem veřejnosti.

“I když jsme původně mysleli, že na výlet půjdou hlavně senioři, ukázalo se, že luštit tajenku baví skoro každého. Vyrazit s rodinou a přáteli na výlet ven, protáhnout si tělo na čerstvém vzduchu, pobavit se a ještě za odměnu získat skleničku s pohádkovým motivem, zkrátka považují lidé za dobrý nápad. Od dubna 2016 celou trasu prošlo více než 2000 lidí a ohlasy jsou skvělé. “ vysvětluje JUDr. Petr Lachnit.

Vzhledem k mimořádnému úspěchu „Výletu s tajenkou po mořském dně” pak Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5 připravilo pro letošní rok zcela nový Výlet s tajenkou „Z pravěkých hradišť Prokopského údolí až na Děvín“, který Vás zavede do dalších půvabných míst Prahy 5.

Délka trasy, která vede po zajímavých místech Prahy 5, je zhruba 8 km, projdou ji aktivní senioři a děti od pěti let. Kromě jednoho stoupání z Prokopáku na Butovické hradiště, na výletníky na trati nečeká žádná větší překážka.

Výlet je ideální i pro žáky základních škol, kteří mohou výlet projít během dopoledne. Nejprve se projdou po dně prvohorního moře, pak vylezou ke slovanskému hradišti, najdou sopku a na planině nad Žvahovem, si mohou připomenou místa, kde podle pověsti zuřila Dívčí válka.

Cesta za hádankou začíná v pražské čtvrti Hlubočepy. Originální mapu s vyznačenou trasou, doplňovačku, praktické informace včetně odkazu na jízdní řady naleznete ke stažení na webu, Centra sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5 (http://www.csop5.cz/page/vylety/) nebo na stránkách společnosti Velká dobrodružství (www.veldo.cz). Trasu lze jít, kdykoliv budete chtít. Pokud se vám podaří vyluštit tajenku, můžete si za odměnu vyzvednout skleničku s pohádkovým motivem v informačním centru ÚMČ Praha 5 v ulici Štefánikova 13-15.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Město uctí památku Sousedíka uměleckým dílem

11:33 Vsetín: Město uctí památku Sousedíka uměleckým dílem

Nový dopravní terminál, který se slavnostně otevře v pátek 3. května, ozdobí artefakt odkazující na …