Praha: Primátorka Adriana Krnáčová nabídla architektům možnost spolupráce

01.02.2015 21:21

Problematika Pražských stavebních předpisů byla předmětem dnešního jednání, které iniciovala primátorka hl. m. Prahy Adriana Krnáčová se zástupci iniciativy za zachování pražských stavebních předpisů - architekty Kristýnou Starou, Janem Stahalou a Josefem Smutnym. Ti primátorce představili svou představu, jak by se Praha měla postavit k rozhodnutí Ministerstva pro místní rozvoj, na základě kterého byly Pražské stavební předpisy pozastaveny.

Praha: Primátorka Adriana Krnáčová nabídla architektům možnost spolupráce
Foto: Blogspot / tan
Popisek: Panorama hlavního města Prahy

„Nabízím vám možnost aktivní spolupráce na přípravách návrhu řešení otázky Pražských stavebních předpisů. Budeme se snažit co nejrychleji přijmout ty části Pražských stavebních předpisů, aby se mohlo začít pracovat na Strategickém plánu. Opravdu nehodlám sabotovat práci odborníků,“ sdělila primátorka Adriana Krnáčová architektům bojujícím za zachování Pražských stavebních předpisů.

Dle architekta Josefa Smutného stavební i projektantské firmy začínají mít kvůli pozastavení předpisů velké problémy a z dlouhodobého hlediska je nastalá situace neudržitelná.

„Praha má právo rozhodnutí Ministerstva pro místní rozvoj, které není právně podloženo, odmítnout a následně by věc byla postoupena Ústavnímu soudu. Dle předběžných právních odhadů by ministerstvo tento spor mohlo prohrát," řekla primátorce architektka Kristýna Stará.

Primátorka architektům přislíbila, že s jejich návrhy v blízké době seznámí všechny radní hl. m. Prahy a následně je vyrozumí se žádostí o případnou další společnou schůzku, které by se měli zúčastnit všichni členové městské rady.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…