Praha: Rada vzala na vědomí právní analýzu k pořizování změn územního plánu

22.03.2016 18:11

Rada hlavního města Prahy dnes vzala na vědomí právní analýzu, která se zabývá některými otázkami k proceduře pořizování změn územního plánu. Také stanovila, které náležitosti musí obsahovat tisky ke změně územního plánu předkládané Radě hl. m. Prahy.

Praha: Rada vzala na vědomí právní analýzu k pořizování změn územního plánu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha, logo

K jednotlivým tiskům změn a úprav územního plánu musí být vždy připojeno podrobné zdůvodnění navrhovaných změn či úprav s doložením možného dopadu na území.

U všech tisků předkládaných na jednání RHMP bude zajištěna grafická příloha změny či úpravy územního plánu a přehledné vyjádření pořizovatele, Výboru pro územní rozvoj a územní plán ZHMP, Komise pro změny územního plánu RHMP, Institutu plánování a rozvoje hl. m. Prahy a příslušné městské části.

„Cílem je stanovit jasná, průhledná a závazná pravidla pro projednávání změn a úprav územního plánu včetně popisu pravomocí a odpovědnosti jednotlivých orgánů hlavního města, a tím zamezit vzniku případných soudních sporů s možným nepříznivým dopadem na Prahu,“ uvedla radní Jana Plamínková.

Jde především o případy žalob na zrušení úprav územního plánu hlavního města Prahy z důvodu nedodržení procesního postupu, kdy jsou právě z důvodu chybného administrativního procesu provedené úpravy rušeny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…