Přerov: Michalov dostane nově opravené toalety, lepší dráhu pro odrážedla i dětský hrad

02.03.2024 11:17 | Tisková zpráva

Zrekonstruovat toalety, vylepšit dětské hřiště, opravit oplocení a najít nového nájemce do opuštěné restaurace. Městský park Michalov, který letos slaví 120 let, by měl být do léta díky milionové investici v plné parádě.

Přerov: Michalov dostane nově opravené toalety, lepší dráhu pro odrážedla i dětský hrad
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

Největší částka půjde do kompletní opravy sociálního zařízení u bistra U Králíčka, které se nachází v těsné blízkosti brány do parku. „Rekonstrukce bude probíhat takříkajíc od základu, a to včetně elektroinstalace, vodoinstalace a kanalizace. Čeká nás demontáž staré a montáž nové bílé techniky, na stěnách budou nové obklady, na zemi nová dlažba. Vyměníme i dveře,“ popsal náměstek přerovského primátora Miloslav Dohnal.

Anketa

Která vládnoucí strana zatím nejvíce prospěla České republice?

2%
3%
0%
92%
0%
0%
3%
hlasovalo: 49991 lidí

Práce za 683 tisíc korun byly zahájeny v posledním únorovém týdnu a hotovy budou za dva měsíce. „Po dobu oprav jsou veřejné toalety uzavřeny a situace je vyřešena přistavenými mobilními WC,“ podotkl vedoucí odboru majetku města Alexandr Salaba.

Další investice jsou naplánovány na dětském hřišti u bistra. „Prostřednictvím technických služeb plánujeme provést opravu dlážděného chodníku, který slouží jako dráha pro dětská odrážedla a koloběžky. Staré a nevyhovující dětské prvky budou odstraněny a malí návštěvníci se mohou těšit na novou sestavu v podobě hradu, která přijde na 155 tisíc korun,“ uvedla Michaela Kašíková z přerovského magistrátu.

Ta také připomněla, že se za 164 tisíc bude pořizovat nové oplocení kolem plochy na basketbal – to současné poškozené bude nahrazeno novým z kari sítě. Peníze poputují rovněž do hřiště u restaurace; tam je v plánu oprava pískové plochy, kde je dlouhodobý problém s tvorbou kaluží po vydatnějších deštích. „Svrchní vrstva bude odstraněna a následně vysypána kamínkem. I na tomto hřišti budou některé prvky odstraněny a v průběhu roku doplněny novými,“ podotkla Kašíková.

Zástupci města myslí i na to, aby restaurace – která je momentálně uzavřena – měla co nejdříve nového a spolehlivého nájemce. „Mohu potvrdit, že aktuálně máme tři zájemce o provozování, takže se Přerované nemusejí obávat, že by restaurace zůstala uzavřená. V současné době jsme zájemce vyzvali, aby nám předložili svou představu o provozu,“ řekl náměstek Miloslav Dohnal.

A na úpravách Michalova už pracují také zahradníci, kteří se museli popasovat s tím, že koncem února panovaly jarní teploty. „Ošetřili jsme magnólie řezem, aby byly na jaře krásné – a připravili pro ně konstrukci, neboť větve jsou těžké. Ošetřili jsme také trvalky, pohnojili trávníky a od 15. května přijde na řadu květinová výsadba, na kterou se Přerované tradičně těší,“ sdělila na závěr Lenka Zábojníková z Technických služeb města Přerova.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

16:29 Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

Letní program akcí stezky Industry Open startuje v polovině května. Návštěvníkům se po loňském úspěc…