Přerov: Řidiči autobusů vstoupili do stávkové pohotovosti

26.11.2014 21:04

Do stávkové pohotovosti vstoupili 26. listopadu nespokojení zaměstnanci Dopravní a logistické společnosti, která v Přerově provozuje městskou hromadnou dopravu. O svém rozhodnutí informovali přerovského primátora.

Přerov: Řidiči autobusů vstoupili do stávkové pohotovosti
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

„Byli jsme ujištěni, že vyhlášení stávkové pohotovosti se žádným způsobem nedotkne provozu městské autobusové dopravy. Lidé se tedy v této fázi nemusejí obávat, že by přišli o svoje spoje, nebo se jim jiným způsobem zkomplikovalo cestování autobusem po Přerově,“ konstatoval primátor Vladimír Puchalský.

Zástupci odborové organizace uvedli i důvod stávkové pohotovosti. „Náš zaměstnavatel s námi odmítá mluvit o kolektivní smlouvě a o benefitech, které jsme navrhli. Ať už se jedná třeba o volnou jízdenku, stravenky, nebo penzijní fond. Kolektivní smlouvu jsme předali 18. března – a od té doby s námi nikdo nekomunikuje. Nedohodli jsme se ani za pomocí zprostředkovatele z Ministerstva práce a sociálních věcí,“ zdůraznil předseda Nezávislého odborového svazu automobilové dopravy Rudolf Parák, který zastupuje pracovníky Dopravní a logistické společnosti. Ten zároveň řekl, že pokud nedojde ke shodě, promění se stávková pohotovost v regulérní stávku.

„Odboráři byli z naší strany ujištěni, že město Přerov – coby objednatel veřejné služby - na vzniklé situaci nenese žádnou vinu a není oprávněno do kolektivního vyjednávání vstupovat,“ uvedl závěrem primátor Vladimír Puchalský.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: prerov.eu

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Záchranná akce byla úspěšná

10:23 Prostějov: Záchranná akce byla úspěšná

V pátek 19. dubna proběhlo v katastrálním území obce Čechy pod Kosířem taktické cvičení složek integ…