Rožnov pod Radhoštěm: Externí analýza financí města. Výsledek? Velmi dobrý.

06.10.2014 20:52

Vynikající, velmi dobré. Takovými slovy hodnotí hospodaření města nezávislá analýza financí města Rožnov p.R., kterou zpracovala společnost Cityfinance.

Rožnov pod Radhoštěm: Externí analýza financí města. Výsledek? Velmi dobrý.
Foto: roznov.cz
Popisek: Náměstí v Rožnově pod Radhoštěm

Ve zprávě je mimo jiné uvedeno, že „…za excelentní považujeme finanční výsledky města od roku 2010, kdy město stabilizovalo a posílilo finanční kondici a zajistilo finančně budoucnost, která byla v roce 2009 nejistá a z finančního pohledu špatná. Silnými stránkami financí je od roku 2010 trvale dobrý trend provozního salda, docilování úspor provozních výdajů a zlepšení schopnosti města splatit dluh a zajistit finanční budoucnost města. Dále si město vytvořilo finanční rezervu, splácelo dluhy a jeho finanční kondice je výborná...“.

Společnost Cityfinance pro město Rožnov p.R. opakovaně zpracovává analýzu financí města. A zatímco v roce 2011 zpráva upozorňovala na „..špatnou finanční situaci města z roku 2009-2010…“, u zprávy za období 2010-2014 konstatuje, že „…silnými stránkami financí je excelentní a od roku 2010 trvale dobrý trend provozního salda, docilování úspor provozních výdajů a zlepšení schopnosti města splatit dluh a zajistit finanční budoucnost města. Dále si město vytvořilo finanční rezervu, splácelo dluhy a jeho finanční kondice je výborná….“. Zpráva rovněž konstatuje, že „…je naprosto kladně hodnoceno provozní saldo města a jeho excelentní vývoj. Město docílilo v roce 2013 nejlepšího provozního salda v historii města, celkem 53,8 mil. Kč…“. Podle slov zpracovatele zprávy je velmi vzácné, aby „…město velikosti Rožnova hospodařilo celé 4 roky tak, aby zlepšovalo provozní saldo. Tento výsledek je výtečný a má pozitivní dopad na budoucnost města a jeho schopnost financovat závazky, majetky a služby…“.

„Finanční analýza zpracovaná externí firmou pravdivě a objektivně vypovídá o čtyřech letech zodpovědné práce na stabilitě financí města, na zabezpečení jeho finančního zdraví a jeho schopnosti investovat, rekonstruovat a modernizovat. Víc k tomu asi není potřeba říci,“ netajila spokojenost starostka Rožnova Markéta Blinková.

„Město podle zprávy z roku 2011 nehospodařilo nejlépe. Mělo vysoké dluhy u různých bank, platilo vysoké splátky. Dluhy jsme v roce 2012 konsolidovali, máme nové úvěrové podmínky, zavedli jsme řadu úsporných opatření, výrazně jsme snížili výdaje na provoz u městského úřadu i městem zřizovaných organizací. Díky tomu došlo k výraznému nárůstu volných prostředků a to nám společně s velmi úspěšným získáváním dotací na investiční akce umožnilo zásadním způsobem ozdravit městské finance až k nejlepšímu provoznímu saldu v historii města v roce 2013,“ doplnil místostarosta Rožnova Václav Mikušek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: roznov.cz

odškodnění

Pane poslanče, dobrý den, co si myslíte o tom, za jakých podmínek chce Praha poskytnout pozůstalým po obětech střelby na FF finanční pomoc? Já si troufnu říci, že je to až nehumánní, a že je celý ten dotazník je jen zástěrkou, jak nepomoci. Zajímalo by mě taky, zda nějaké odškodnění vyplatil stát? M...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Přijeďte do zoo na kole a příští vstup máte zdarma

11:33 Jihlava: Přijeďte do zoo na kole a příští vstup máte zdarma

Světový den jízdního kola se blíží a s ním i speciální akce v jihlavské zoo. Kdo v pondělí 3. června…