Senioři s pečovatelkami vyjeli na prohlídku Bohumína už počtvrté

15.09.2014 19:20

Čtvrtý ročník exkurze napříč Bohumínem zažilo v pondělí 15. září šestadvacet seniorů z místního klubu invalidů, seniorů i z domů s pečovatelskou službou a domova důchodců.

Senioři s pečovatelkami vyjeli na prohlídku Bohumína už počtvrté
Foto: mesto-bohumin.cz
Popisek: Bohumín

Do ulic Bohumína je vyvezl speciálně upravený autobus, zapůjčený z Ústavu sociální péče v Hrabyni. Roli průvodce si střihl starosta Bohumína Petr Vícha spolu s místostarostou Igorem Bruzlem. „Seniory jsme už vyvezli na prohlídku Bohumína počtvrté. Smyslem akce je přiblížit proměny města i těm lidem, kteří kvůli zdravotním problémům už většinu času tráví pouze doma,“ řekl Igor Bruzl.

Senioři, mezi nimiž bylo i šest vozíčkářů, vyjelo jak do centra, tak do městských částí. Z dálnice si prohlédli novou protipovodňovou hráz s in-line a cyklostezkou ve Vrbici. V Pudlově viděli právě probíhající přestavbu zdejšího drátovenského podjezdu na úrovňový železniční přejezd. Zamířili také k areálu aquacentra a adventure golfu, kde byla před pár dny otevřena nová sportovní hala, která se hned stala i držitelkou rekordu. Prohlédli si i v Hobbyparku novou Mauglího stezku pro děti. V městské části Záblatí se projeli kolem nového parčíku naproti sokolovny a hasičské zbrojnice a viděli i zmodernizovaný školní dvůr ZŠ Bezručova. Ve Skřečoni čekala na účastníky exkurze prohlídka jak skřečoňského mostu, tak nové cyklostezky. A ve Starém Bohumíně byla nepřehlédnutelná rekonstrukce secesního Národního domu. „Naši klienti byli z toho, co všechno viděli, nadšení a budou mít zase na co vzpomínat. Nejvíce se jim líbil Národní dům, který už má z čelní strany šedou fasádu a zelená okna. Někteří v místech, která při exkurzi navštívili, nikdy v životě ještě nebyli.  Stejně jako v předchozích ročnících si pochvalovali pana starostu v roli průvodce," uvedla vedoucí bohumínské pečovatelské služby Marie Somerlíková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mesto-bohumin.cz

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.