Uherské Hradiště: V Jarošově se zase bude vařit pivo

01.04.2015 21:05

Starosta Uherského Hradiště podpořil investora, který chce navázat na tradici.

Uherské Hradiště: V Jarošově se zase bude vařit pivo
Foto: Uherské Hradiště
Popisek: Uherské Hradiště

„Léta tam stál, stát bude dál, ten kdo zná Jarošov, zná pivovar,“ budou si opět moci po pravdě zazpívat milovníci piva nejen z Uherského Hradiště.
Již v příštím roce bude v Jarošově obnovena tradice výroby piva. Zásluhu na tom má společnost CEO Management a starosta Uherského Hradiště Stanislav Blaha, který dlouhodobě hledal partnera pro obnovení pivovarnické tradice ve městě.

„Strategií nového pivovaru je vrátit výrobu piva do místa, kam pivo historicky patří. Půjde o místní pivo spjaté s regionem, pro místní lidi, z místních surovin a vyrobené s fortelem místních lidí,“ říká zástupce investorské firmy a autor projektu Miroslav Harašta.

Piva se budou vyrábět tradiční technologií, která umožňuje vařit jak klasický spodně kvašený český ležák, tak i speciální druhy piv. V plánu má nová firma vyrábět piva filtrovaná i nefiltrovaná, která se budou stáčet do sudů a následně i do lahví.

Starosta města od začátku projekt podporuje. „Hledal jsem partnera, který by dokázal vrátit Jarošovu pivovar. Nejvíce mě oslovil právě projekt společnosti CEO Management, která sází na tradiční české pivo a chce se také zapojit do místního společenského dění, například pořádáním různých akcí,“ dodal Stanislav Blaha.

Vybudování pivovaru si vyžádá náklad zhruba 30 milionů korun. Zároveň zde vznikne 10 nových pracovních míst.

Pivovar bude menší a na jiné adrese, než je původní pivovar, nicméně bude vybavený tradiční technologií a bude v něm možná výroba „řemeslného“ piva, například díky technologii otevřené fermentace a ležení piva v ležáckých tancích. Plánovaná kapacita pivovaru je 10.000 hektolitrů za rok.

Pivovar má také v plánu vybudovat v Uherském Hradišti restauraci, která by se podle Harašty měla svojí kvalitou vyrovnat (nebo předčit) pivovarské restaurace velkých hráčů na trhu.

CEO Management je investičně konzultantská společnost, firma, která investuje a podniká v gastronomickém průmyslu. Jeho první aktivitou je vybudování pivovaru ve městě Znojmo, druhou jeho významnou aktivitou je návrat výroby piva do Jarošova. V plánu má vybudování tří až čtyř lokálních pivovarů v České republice.

V průběhu nejbližších týdnů dojde k založení akciové společnosti, která bude sídlit přímo na adrese Pivovarská 303, Jarošov.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mesto-uh.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

16:14 Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

Jihlava oslavila Den Země. I přes nepříliš hezké počasí přišly na Masarykovo náměstí stovky návštěvn…