V Bohumíně uvažují o „baby taxi“

25.10.2014 8:26

Po seniorech, kterým cestování po Bohumínu už téměř dva roky usnadňuje cenově zvýhodněné taxi, by se jím mohli vozit i malé děti se svými rodiči. Radnice teď zjišťuje, zda by Bohumíňáci měli o službu, kterou pracovně nazvali „baby taxi“, zájem.

V Bohumíně uvažují o „baby taxi“
Foto: mesto-bohumin.cz
Popisek: Bohumín

„Pracovní skupina pro rodiny s dětmi, která je součástí našeho týmu pro komunitní plánování, nás přivedla na myšlenku zavést po vzoru senior taxi podobnou službu také pro předškoláky a jejich rodiče. Baby taxi by bylo primárně určeno pro jednu dospělou osobu s dítětem, případně dětmi, do šesti let, pro cestu k dětskému lékaři a zpět do místa bydliště. Jedna jízda by stála stejně jako v případě senior taxi 15 korun. Zbytek by doplácelo město. Teď proto zjišťujeme, zda by rodiče takovou službu přivítali a využili,“ uvedl vedoucí sociálního odboru bohumínské radnice Daniel Ucháč.

Anketní lístky najdou rodiče v mateřských školách, v čekárnách dětských lékařů a také v rodinných centrech. Dotazník je anonymní. Vyplnit a odevzdat jej Bohumínští mohou do konce října na stejných místech, případně je možné vhodit vyplněný dotazník do schránky důvěry v budově radnice. Zapojit se mohou také do ankety na webu města.

Dotazníky radnice vyhodnotí v průběhu listopadu. Záměr zřídit „baby taxi“ pak budou schvalovat radní. Pokud dají nové službě zelenou, mohl by taxík začít vozit děti k pediatrům už na jaře příštího roku. V Bohumíně momentálně evidují 1400 dětí do šesti let.

Vzorové senior taxi v Bohumíně funguje už téměř dva roky. Ve všední dny vozí seniory od sedmdesáti let a výše v Bohumíně nejen k lékařům, ale také na všechny pošty a hřbitovy, do centra na úřady a do aquacentra. Od nového roku jej budou moci nově využívat důchodci od 65 let. Senioři, kteří chtějí taxi využít, si jej musí objednat minimálně s jednodenním předstihem, a to na čísle 730 181 181. Podmínkou pro svezení je, aby měli trvalé bydliště v Bohumíně. Momentálně taxík může využít až 2300 seniorů, od nového roku to po snížení věkové hranice bude už 3 600 seniorů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mesto-bohumin.cz

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…