V Chebu se budou vyrábět tlumiče pro vozy Jaguar, Land Rover či Volvo

23.10.2016 16:35

Nový závod otevřela v chebském průmyslovém parku čínská společnost Beijing West Industries (BWI) Group.

V Chebu se budou vyrábět tlumiče pro vozy Jaguar, Land Rover či Volvo
Foto: mestocheb.cz
Popisek: Náměstí v Chebu

Přední světový producent komponentů pro automobilový průmysl, čínská společnost Beijing West Industries (BWI) Group, včera slavnostně otevřel svůj nový závod v chebském průmyslovém parku. Díky investici ve výši 750 milionů korun zde vznikne 300 nových pracovních míst. V příštích letech se přitom počítá s dalším rozšiřováním provozu, takže ve finální fázi by zde mohlo pracovat dokonce 800 až 1000 lidí. BWI Group měla dosud šest výrobních závodů – tři v Číně a po jednom v Mexiku, Velké Británii a Polsku. „Vyrábíme automobilové komponenty pro celý svět, a proto také potřebujeme mít po celém světě výrobní závody. Cheb jsme si vybrali kvůli kvalifikované pracovní síle a výbornému dopravnímu napojení na Německo, kde sídlí někteří z našich významných odběratelů. Věřím, že naše investice je jasnou odpovědí na počáteční kritiku, že čínští investoři v České republice nevytvářejí výrobní závody ani pracovní místa pro místní lidi,“ řekl prezident společnosti BWI Group Yun An Jiang.

V závodě o rozloze 15 tisíc metrů čtverečních se budou vyrábět pasivní tlumiče zejména pro luxusnější značky automobilů, mimo jiných pro Jaguar, Land Rover nebo Volvo. „BWI je významná firma s celosvětovou působností. Díky příchodu podobných investorů, z dalších bych zmínil třeba Tchibo nebo DHL, prestiž našeho průmyslového parku výrazně roste. A díky tomu se hlásí i další investoři. Podle odborníků je momentálně náš průmyslový park nejrychleji rostoucí industriální zónou v České republice. V současné době zde pracuje už přibližně 2500 lidí. To jsou pro Cheb skvělé zprávy. S rostoucí nabídkou pracovních příležitostí, totiž rostou i platy,“ poznamenal starosta Chebu Petr Navrátil.

„Bez přehánění se dá říct, že chebský závod BWI je nejmodernější továrnou na výrobu dílů pro automobilový průmysl v České republice. Veškeré technologické vybavení je zde zcela nové. Je to chytrá továrna s parádní přehlídkou moderních systémů a sofistikovaných technologií. Reprezentuje high-tech výrobu s vysokou přidanou hodnotou a naplňuje principy trendu označovaného jako Průmysl 4.0,“ dodal Pavel Sovička, generální ředitel developerské společnosti Panattoni Europe pro ČR a Slovensko, která výrobní halu pro BWI vybudovala.

Výstavbu závodu financovala česká skupina Accolade, která budovu vlastní a čínskému investorovi dlouhodobě pronajímá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

16:29 Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

Letní program akcí stezky Industry Open startuje v polovině května. Návštěvníkům se po loňském úspěc…