Vimperk: Výstavba krytého bazénu se může opět posunout

21.09.2017 18:16

Od listopadu 2016 předložil Ing. arch. Lejsek již 6 – 7 verzí, jak bude bazén vypadat. Reagoval a reaguje na připomínky zastupitelů a zapracovány byly i připomínky veřejnosti, která si bazén dlouhodobě přeje.

Vimperk: Výstavba krytého bazénu se může opět posunout
Foto: Vimperk.cz
Popisek: Vimperk

Všechna volební uskupení v ZM měla dostavbu krytého bazénu v programu a podle jejich priorit měla být výstavba již dávno zahájena.

Na posledním veřejném zasedání ZM a na včerejším pracovním jednání zastupitelů byla na stole otázka příjezdu k bazénu.

Kolegové ze zastupitelstva, kteří tento příjezd nyní připomínkují, sami tvorbu projektu s příjezdem od Tesca Ing. arch. Lejskovi zadali. Navíc je už několik let schválený a má vystaveno stavební povolení. Zajišťuje větší přehlednost prostoru a bezpečnost. Děti a lidé nebudou chodit přímo mezi auty.

I přesto Ing. arch. Lejsek, nad rámec smlouvy o dílo, na včerejším pracovním zastupitelstvu předložil pět variant příjezdu kolem spodních garáží. Ani jednu z nich z důvodů zachování bezpečnosti nebo praktičnosti nedoporučil. Navíc by zpracování nového příjezdu k bazénu od garáží znamenalo znovu vypracovat nový projekt, zahájit nová schvalovací řízení a získat nové posudky. Musela by být zpracována i malá EIA. To nás bude stát statisíce navíc, ztratíme minimálně rok času a je velmi pravděpodobné, že se potvrdí odhad architekta - spodní příjezd k bazénu není vhodný.

Věříme, že všichni chceme, aby areál vodních sportů vypadal a sloužil co nejlépe. Ale to přece neznamená, že my, zastupitelé, budeme z pozice laiků vymýšlet další a další varianty a nebudeme brát vážně názor odborníků.

Jsme v bodě, kdy můžeme na jaře nebo v létě se stavbou začít. 

Bazén

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

16:29 Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

Letní program akcí stezky Industry Open startuje v polovině května. Návštěvníkům se po loňském úspěc…