Vysoké dotace jdou v Chrudimi do vzdělávání

05.09.2015 21:23

Radní města Chrudimi na svém posledním jednání souhlasili s přijetím dvou poskytnutých dotací z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Ministerstva mládeže, školství a tělovýchovy.

Vysoké dotace jdou v Chrudimi do vzdělávání
Foto: chrudim.eu
Popisek: Chrudim

V prvním případě získala Základní škola Dr. Peška, Chrudim, částku 730.751 Kč z projektu „Moderní škola 2015“. Finance budou použity na zkvalitnění čtenářské gramotnosti, např. na nákup knih, elektronických čteček knih, odbornou literaturu a zajištění odborné přípravy pedagogů na výuku formou čtenářských dílen. Dále pak na zahraniční kurzy pro učitele německého jazyka a zahraniční jazykově-vzdělávací pobyty pro žáky (Anglie pro žáky 1. stupně, Rakousko pro žáky 2. stupně).

Druhou dotaci získala Základní škola Dr. Malíka, Chrudim, a to na projekt „Školní dílna 2015“ ve výši 945.966 Kč. I v tomto případě budou finance sloužit jako prostředek ke zkvalitňování čtenářství, zahraniční kurzy pro učitele a stínování pro pedagogy cizích jazyků, matematiky, přírodovědných a technických předmětů v zahraničí.

„Stínování (shadowing) umožňuje našim učitelům na krátkou dobu navštívit vzdělávací instituci v zahraničí a získat tak zkušenosti při sledování práce kolegů, jejich pracovního prostředí, metod a postupů,” upřesňuje místostarosta Jan Čechlovský.

Projekty byly zahájeny 1. července a ukončeny budou k 31. prosinci 2015. 


 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…