Zlín: Novoroční koncert pomůže projektu Malé mimi

13.01.2016 17:42

75 157 korun vynesl charitativní novoroční koncert, pořádaný městem Zlínem a Zlínským krajem. Peníze pomůžou projektu s názvem Malé mimi, který realizuje novorozenecké oddělení Krajské nemocnice T. Bati. Koncert se uskutečnil v Kongresovém centru a nabídl vystoupení Filharmonie Bohuslava Martinů.

Zlín: Novoroční koncert pomůže projektu Malé mimi
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

Částka pochází od dárců z řad návštěvníků koncertu, který se uskutečnil 8. ledna v prostorách Kongresového centra. „Je skvělé, že těchto peněz je rok od roku více. Dárci ví, že pomáhají dobré věci. A za to jim děkujeme,“ vzkázal primátor Miroslav Adámek.

Kromě peněz ze sbírky dostane novorozenecké oddělení zlínské krajské nemocnice také dalších 70 tisíc korun, které formou šeku darovalo hned několik společností. Celkem tak jde o 145 157 korun.

Projekt Malé mimi realizuje KNTB od loňského roku. Jeho cílem je zlepšit péči o předčasně narozené děti. Záměrem je vybudovat pokoje pro čtyři maminky těchto mimin dětí, které by jinak za lékařskou péči musely dojíždět z větší vzdálenosti, a další tři pokoje pro společný pobyt rodičů a dětí, které jsou ještě v inkubátoru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

7:37 Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

V rámci letošních oslav 770 let od první písemné zmínky o našem městě jsou pořádány akce v duchu OSL…