Znojmo: Festival vína nabídne 79 vín od osmnácti vinařů

29.04.2017 17:38

Festival vína VOC Znojmo se blíží! Centrum Znojma tento den vína, folklóru a gastronomie rozproudí už 8. května. Na Horním náměstí a odrůdových ulicích (Sauvignonové ulici, Veltlínském náměstí a Ryzlinkovém trhu) nabídne 18 vinařů sdružených do VOC Znojmo 79 vín, což je nejvíce v historii festivalu. Těšit se můžete i na cimbálovou muziku či na folklór z různých koutů Evropy. Chuťové buňky potěší nejen skvostná znojemská vína, ale i speciality z pohořelického kapra. Připravena je také soutěž o ceny a pro cestující z Brna posílené spoje. Pro jarní květnové dny si nemůžete vybrat lepší místo než právě Znojmo!

Znojmo: Festival vína nabídne 79 vín od osmnácti vinařů
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Hlavní roli hrají na festivalu vína. „Na návštěvníky čeká 40 nově zatříděných vín VOC Znojmo odrůd Sauvignon, Ryzlink rýnský a Veltlínské zelené, které jsou premiérově k ochutnání právě na festivalu. Vinaři nabídnou i vína starších ročníků, a tak celkem bude možné degustovat 79 vín od 18 vinařů, což je nejvíce vín, která jsme kdy v nabídce festivalu měli,“ říká předseda VOC Znojmo František Koudela. „Je pravda, že vinaři i spotřebitelé čím dál více vnímají značku vín originální certifikace, vinaři se na vína, pro která chtějí dostat označení VOC Znojmo, soustředí, snaží se v nich podtrhnout charakter Znojemské vinařské podoblasti. A evidentně se jim to daří, nabídka našich vín je nejširší ve své historii,“ doplňuje Koudela.

Degustace formou placených bločků probíhá na všech místech – na Horním náměstí, v odrůdových ulicích i na Vlkově věži na Kollárově ulici, kde se nachází Informační centrum VOC Znojmo. Bločky je nutné zakoupit v party stanu na Horním náměstí, pak už si každý návštěvník může korzovat po centru, jak je mu libo.

K dobrému vínu patří dobré jídlo, a tak přední znojemské hotely a restaurace nabídnou speciální kapří menu. „Chybět nebudou tradiční kapří hranolky, jednohubky s rybí pomazánkou nebo kapří steak. Nabízet se budou ale i takové speciality jako lehký jarní salát s uzeným kaprem a marinovanou švestkou, kapří burger nebo rybí quiche s pikantní zeleninou,“ láká milovníky dobrého jídla na festival Koudela.

Soutěž o spoustu cen

Pro návštěvníky festivalu bude stejně jako v předešlých letech připravena soutěž o hodnotné ceny. Tentokrát se soutěžní otázka bude týkat Královské řady vín VOC Znojmo, kterou spolek představil vloni na podzim. Ti, kteří správně odpovědí a budou vylosování, se mohou těšit na vína VOC Znojmo, poukazy do spolupracujících restaurací, na ceny z Rybníkářství Pohořelice, na předplatné časopisu Sommelier či předplatné Wine & Degustation, na poukaz na Vinobus pro dvě osoby, na poukaz HudbaZnojmo nebo poukaz na degustaci u rotundy v rámci Znojemského historického vinobraní a spousta dalších cen.

Pro cestující od Brna máme dobrou zprávu! „V den festivalu budou posíleny spoje linky č. 108 s odjezdem z Brna v časech 07:25, 09:25 a 11:25. Ze Znojma do Brna pak budou posíleny Expresy linky č. 108 s odjezdy v 14:58, 16:58, 18:58 a také ve 20:12,“ vyjmenovává Koudela.

Více informací k festivalu, včetně podrobného programu, naleznete na ZDE nebo na facebooku VOC Znojmo. Festival je součástí Májových slavností Znojmo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

19:06 Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

V lesním terénu vrchu Háj byla nedávno dokončena stavba sedm kilometrů dlouhé přírodní trasy pro vyz…