ANO: Stávající předsednictvo se sešlo naposledy

27.02.2015 21:56

Tento týden se naposledy ve stávající sestavě sešlo předsednictvo hnutí ANO. Jeho členové ladili především přípravu víkendového sněmu. Vedení hnutí se usneslo, že delegátům doporučí, aby byl průběh sněmu veřejný, a vzalo na vědomí zprávy jednotlivých orgánů, které budou delegátům předneseny. Schválilo také seznam více než stovky hostů.

ANO: Stávající předsednictvo se sešlo naposledy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Víkendového III. celostátního sněmu hnutí ANO, který proběhne v Praze na Chodově, se celkem zúčastní 189 delegátů, pozvání přijalo na 120 hostů včetně diplomatů z 15 zemí, stovku překonal také počet akreditovaných novinářů. Jen z České televize se na sněm akreditovalo 38 lidí. Akce, která bude trvat od sobotního rána do nedělního podvečera, se celkem zúčastní více než 450 lidí.

Sněm zahájí v sobotu dopoledne úvodním projevem předseda hnutí Andrej Babiš. Poté bude následovat blok vystoupení hostů nazvaný Nové politické trendy v Evropě a ve světě, v němž vystoupí předseda evropské frakce ALDE a bývalý belgický premiér Guy Verhofstadt, první česká eurokomisařka Věra Jourová, dále pak výkonná ředitelka a spoluzakladatelka amerického hnutí No Labels Margaret Kimbrell a filozof Václav Bělohradský.

Odpoledne proběhnou samotné volby do vedení hnutí, které skončí pravděpodobně pozdě v noci. V neděli dopoledne pak bude následovat jednání o stanovách, proběhnou volby do Rozhodčí a smírčí a do Kontrolní komise. Odpoledne vystoupí se svými zprávami o práci v resortech ministři za ANO, Pavel Telička za europoslance hnutí a Jaroslava Jermanová s Jaroslavem Faltýnkem zhodnotí práci ANO v Poslanecké sněmovně a v koalici.

Hnutí zvolilo ke III. celostátnímu sněmu originální výzdobu, která připomíná jeho hodnoty a krátkou, ale již poměrně pestrou historii. Dominuje jí tradiční "bublina" vytvořená z písmena "O" z loga hnutí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ANO

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Zavádí se společné, jednotné a závazné azylové řízení,

20:01 Fiala (SPD): Zavádí se společné, jednotné a závazné azylové řízení,

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.