Bajer (SsČR): Stát už není občanům partnerem. Šmíruje a stále více kontroluje

01.10.2015 14:31

Všichni jsme soukromníci. Zastavme státní šikanu - právě teď a společně.

Bajer (SsČR): Stát už není občanům partnerem. Šmíruje a stále více kontroluje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Bajer, předseda SsČR

Stát už není občanům partnerem. Šmíruje, stále více je kontroluje a ty, kdo projeví aktivitu, plošně kriminalizuje. Tento příval pohrom se stal problémem, který se netýká již jen živnostníků a malých a středních podnikatelů, ale celé společnosti. Je proti němu nutné postavit hráz – právě teď, tady a společně. To je ambice Strany soukromníků ČR a jejích sympatizantů. Prvním krokem vedoucím k tomuto cíli je rozsáhlá kampaň realizovaná lidmi, kteří se nehodlají smířit s omezováním osobních svobod, zásahy do soukromí, bujícím státním aparátem a dalšími bariérami v podnikání.

„Jde o kampaň aktivních lidí, kteří se odmítají smířit se současným vývojem směrem k nesvobodě, regulokracii a vyčerpávající byrokracii. Naším primárním cílem nejsou mandáty, kampaní chceme zmobilizovat co nejvíce schopných lidí. Nelze čekat, až se změní politická reprezentace. Ty nejhorší zákony směřující tvrdě a nekompromisně proti živnostníkům, malým a středním podnikatelům a svobodě mají poslanci již na stolech. Nebudeme tedy jako ovce poslušně čekat na rok 2017, půjdeme mezi lidi právě teď. Budeme se ptát, diskutovat a hledat cesty, jak z toho marastu kolem nás co nejrychleji vybřednout,“ říká předseda Strany soukromníků ČR Petr Bajer.

Ústřední heslo národní kampaně strany zní „Všichni jsme soukromníci“. Vychází z příběhů skutečných lidí, od řemeslníků přes sportovce až k praktickým lékařům.

„Všichni jsou soukromníky. Nikoliv nutně členy naší strany, ale těmi, kteří se denně setkávají se státní šikanou, regulacemi a překážkami. Nejsou to jen podnikatelé, ale jsou to lidé, kteří především cítí, že je ohroženo jejich soukromí a svoboda, že stát už je dnes tam, kde nemá co dělat, a že chce jít ještě dále,“ vysvětluje 1. místopředseda strany Rudolf Baránek. „Soukromník, to není jen ten, kdo podniká. Je to každý, kdo se snaží být aktivní, má nějaký majetek, stará se o něj a zhodnocuje ho. Soukromník je prostě každý občan, který nechce být jen závislý na státu,“ dodává Rudolf Baránek.

Spolu s národní kampaní spustila Strana soukromníků ČR také regionální kampaň s názvem „Hledáme hejtmana“. Jejím cílem je otevřít seriózní diskusi nad zásadními regionálními tématy a hledat řešení jednotlivých problémů. „Zároveň tím chceme do dění vtáhnout co nejvíce lidí, kterým není budoucnost jejich regionu lhostejná,“ popisuje cíle krajských kampaní místopředseda Strany soukromníků ČR a zastupitel Zlínského kraje Petr Thaisz.

Dlouhodobým podporovatelem Strany soukromníků ČR je senátor Ivo Valenta. I díky jeho finanční pomoci mohla strana zmíněné kampaně zahájit. „Ze své pozice senátora mám sice možnost legislativu alespoň částečně ovlivňovat, ale nesmím v tom zůstat sám. Jsem přesvědčen, že Strana soukromníků ČR má ve svých řadách či mezi sympatizanty mnoho schopných lidí, kteří vidí věci kolem nás podobně,“ uvádí Ivo Valenta.

Vizí Strany soukromníků ČR je stát, který svým občanům vytváří kvalitní, bezpečné a stabilní zázemí. Více než čtvrt století od roku 1989 je země bohužel v situaci, kdy naplnění ideálů Sametové revoluce, jako byly svoboda a prosperita, je pouze zdánlivé. „Naše svoboda je dnes a denně oklešťována novými zákony, vyhláškami a regulacemi. Současná vláda za necelé dva roky svého působení prosadila nebo se chystá prosadit řadu norem, které mají za cíl zlikvidovat poslední zbytky svobody podnikání, zahubit invenci, vybudovat mocný aparát úředníků, kteří jsou díky jistotě skrytu pod státní službou všemocní, získat absolutní kontrolu nad životy běžných občanů a jejich soukromím a z většinové společnosti učinit stádo ovcí závislých na státu,“ podotýká Petr Bajer. Jde například o služební zákon, zavedení elektronické evidence tržeb, zákaz kouření, povinné hlášení DPH, prolomení bankovního tajemství, registr smluv, majetková přiznání a podobně.

Tomu, co se momentálně děje, je podle Strany soukromníků ČR nutné říci zcela jasné NE. Ať už při kulatých stolech odborníků, na setkáváních s veřejností či prostřednictvím demonstrací a protestních akcí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.